i to całkiem przypadkowo:P Bo pierwsze 3 razy widziałam go... w telewizji w przeciągu dwóch tygodni;) A potem zobaczyłam go na dvd i odrazu kupiłam! Pokazałam go mamie (chciała go obejrzeć, bo jej opowiadałam). Mama zakochała się w tym filmie i odrazu pobiegłyśmy kupić książkę:P Która nie była tania, bo ok 40zł. Mama połknęła książkę w parę dni. Więc bardzo polecam i film i książkę.
Ja też widziałam go około 4 razy i musze przyznać, że za każdym razem podobał mi się bardziej. Ten film ma coś w sobie :]
hej! ja oglądałam go "tylko" 2 razy i naprawdę podoba mi się coraz bardziej. Uważam, że obsada była na 5, a i fabuła także przypadła mi do gustu. Polecam ten film wszystkim, a szczególnie nastolatkom.
Film jest godny polecenia każdemu!
Zjawisko manipulacji, krótka droga od miłości do nienawiści, samotność, brak nadziei, próba bycia sobą, próba miłości!
Świetna fabuła i masa dobrej treści do "przełknięcia"!
Pozdrawiam serdecznie!
10/10
no ja jestem na etapie konczenia ksiazki :) a jutro pomykam do wypozyczalni pozyczyc filmik :) mam nadzieje ze bedzie rownie dobry jak ksiazka , bo ksiazka niesamowita.
to znowu ja;) właśnie obejrzałam piąty raz. Również z mamą tak jak ostatnim razem. I znowu obie chcemy przeczytać książkę!:] Jak widać film się nie nudzi:)
Rewelacja. Film o życiu. Można oglądać do znudzenia. Ale jakoś tak smutno w momencie "buntu" dziewczyny w stosunku do matki. Ale co się dziwić, jak to ona zmarnowała jej życie i ingerowała w nie dalej, nawet będąc w więzieniu... 10/10
a w filmie pojawia się osoba Olivii Johnson ? bo moim zdaniem, była ona najlepszą kreacją książki.. ?
Juz od roku chciałem obejrzec ten film. Domyślałem sie że bedzie genialny zwazywszy, że uwielbiam filmy do których muzyke pisał Thomas Newman. Jeszcze w życiu nie widziałem filmu gdzie był kompozytorem i by mi sie nie podobał. Zielona Mila, Skazani na Shawshank, American Beauty. Czy Meet Joe Black, jak i wiele innych filmów. Newman Jest po prostu mistrzem w kreacji emocji. Jak dla mnie arcydzieło, bo dawno juz nie ogladałem filmu który wywołałby u mnie tak wielkie emocje. Przyłączam sie do was i równie goraco polecam.
Osoba ta pominięta została w filmie. W sumie szkoda bo to ciekawa postac. Ale film warto obejrzec. Polecam
Witaj, czy mogła byś mi powiedziec gdzie dostalas ta ksązkę lub chociaz jakie wydawnicrwa jest? Poniewaz z Kameleona naklad zostal wyczerpany...