7,2 190 tys. ocen
7,2 10 1 190126
7,7 89   krytyków
Birdman
powrót do forum filmu Birdman

ocenił(a) film na 7

przyznam że po obejrzeniu miałem duuuży problem z oceną filmu :( niby świetne aktorstwo, uznany reżyser, a jednak czegoś zabrakło... pomiędzy 7 i 8

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 7
ssadlik

heeh mam takie same odczucia, niby wszyscy aktorzy mi sie podobali, film fajnie pokazał, że zależy nam i jesteśmy uzależnieni od opinii innych (times, twitter) i w dzisiejszych czasach tylko akcja i rąbanka w kinie się liczy, ale ..... no właśnie gdybym nie widziała wcześniej Czarnego łabędzia, to chyba bardziej by mnie Birdman zelektryzował. A tak, jakos oryginalności nie poczułam.

ocenił(a) film na 5
ssadlik

mam właśnie podobne odczucia, bardzo dobre aktorstwo, świetna muza i praca kamery, ale coś tu nie spaja tak jak należy, nie wiem może moje oczekiwania wobec tego filmu były zbyt wygórowane(zresztą ten szum medialny dookoła tego filmu, też pewnie zrobił swoje), po takich filmach tego reżysera jak Amores perros czy 21 gramów spodziewałem się czegoś stanowczo lepszego

ocenił(a) film na 7
ssadlik

genialne aktorstwo i kamera ... zgadzam sie w 100%

ocenił(a) film na 6
ssadlik

Ja miałem dylemat z oceną 6 - 7 ale ostatecznie dałem 7 za muzykę, grę aktorską i fabułę chociaż zostawia wielki niedosyt na końcu jak inni twierdzą :D Włączyłem ten film tylko dlatego, że jest nominowany do oscara i szczerze mówiąc raczej nie powinien dostać tej nagrody bo nie jest jakimś arcydziełem.