7,2 190 tys. ocen
7,2 10 1 190126
7,7 89   krytyków
Birdman
powrót do forum filmu Birdman

ocenił(a) film na 9

Jak sądzicie należyty?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
Kinomaniak_136

Wedkug mnie zdecydowanie tak

ocenił(a) film na 10
Kinomaniak_136

Tak! To Film o... Filmach, aktorach, teatrze, krytykach, mediach i wszystkim co z filmami i teatrem związane.

użytkownik usunięty
Kinomaniak_136

"Birdman" to świetny film, ale "Boyhood" i "Foxcatcher" lepsze. W "Birdmanie" zabrakło mistrzowskiej reżyserii- Alejandro jest rewelacyjny, lecz brakuje mu pietyzmu ( który cechuje np. Millera) Pozdrawiam.

Kinomaniak_136

Tak! Szkoda tylko, że Keaton nie zgarnął statuetki :P

ocenił(a) film na 9
szmyrgiel

Nie no redmayne zasluzyl świetnie zagrał sparaliżowanego i w ogole uposledzenie mowy , poza tym on zagral chorego jak moglby oskara nie dostac brawo akademio masz takie dobre serduszko

ocenił(a) film na 8
Kinomaniak_136

Też się zgadzam, jak i z tym że Keaton powinien wygrać. Niestety Akademia robi się strasznie przewidywalna.
A jeszcze co do samego Birdmana, wróżę mu, w przeciągu najbliższych kilku godzin, gwałtowny spadek oceny na FW ;)

Kinomaniak_136

Zdecydowanie! Najlepszy wśród nominowanych!

Kinomaniak_136

tego chyba nie da się obiektywnie ocenić. moim zdaniem Oscara powinien dostać 'Boyhood', który totalnie mnie zachwycił i, mimo że to tylko nagrody, jest mi trochę przykro. ;) 'Birdmanowi' czegoś brakowało, ale to bez wątpienia solidny, interesujący film, aktorsko wręcz ZNAKOMITY i trzymałam za niego kciuki w innych kategoriach.

ocenił(a) film na 4
Kinomaniak_136

Mimo wszystko "Boyhood" był lepszy .

ocenił(a) film na 10
Kinomaniak_136

NIE MA INNEJ OPCJI!

ocenił(a) film na 9
Kinomaniak_136

Dla mnie zdecydowanie najlepszy i w pełni zasłużył na wygraną. Nie rozumiem jak można porównywać go z Boyhoodem. Nie ta liga.

ocenił(a) film na 9
Kinomaniak_136

Zdecydowanie tak. Tylko Keatona trochę szkoda, drugiej takiej szansy pewnie dla niego nie będzie, ale i tak najlepsze Oscary od wieeelu lat.

ocenił(a) film na 7
Kinomaniak_136

Wg. mnie całość odbioru psuły lewitacje i inne dziwactwa - lepszy byl Whiplash i Grand Budapest hotel )przynajmniej ja osobiście przyznałby statuetkę jednemu z tych filmów)...Z kolei Oskara za pierwszoplanową rolę męską bezapelacyjnie ode mnie dostałby Keaton...

ocenił(a) film na 7
Kinomaniak_136

Whiplash powinien zgarnąć Oscara za najlepszy film.

ocenił(a) film na 2
Nnorm

Na pewno o wiele lepszy niż Birdman tu się zgadzam.

ocenił(a) film na 2
Kinomaniak_136

Wg mnie nie bo ja stawiałem na Boyhood'a. Ale parafrazując - "życie jest pełne niespodzianek".

ocenił(a) film na 8
Kinomaniak_136

Zdecydowanie tak.