Film przyjemny, może nie zaskakują walki, dużo życiowych sytuacji, no i sucho aż mi w gardle zaschło jak oglądałem. Dobry Film
Tak masz racje.Obejrzałem film z przyjemnoscią.
Ruszyło mnie jak generał kopał grób dla swojego pomagiera a zakopawszy go popełnił samobójstwo
Bardzo dobry film, bez patosu, polityki, ot pokazujacy egzotyczny nieco teatr dzialan wojenych, piekna muzyka, ktora buduje nastroj smutku i bezradnosci, a juz koncowa scena z muzeum bitwy o El Alamein wraz z niezwykle przejmujaca muzyka symfoniczna wywolala u mnie autentyczne lzy, wloscy zolnierze niezaleznie po ktorej byli stronie, gineli rownie szybko i okrutnie jak ich alianccy bracia, wojna to pieklo na ziemi i kazdy kto ja doswiadczyl, zmaga sie z jej koszmarami juz do konca zycia, film mnie naprawde urzekl, wloski zolnierz zle wyekwipowany i zle dowodzowny stal sie miesem armatnim podarowanym Hitlerowi przez sluzalczego Musoliniego, "Bitwa o El Alamein" to nie wloski szeregowiec Ryan, ale swoj ciezar gatunkowy ma-jest wspanialym holdem oddanym tym wszystkim, ktorzy tam walczyli i polegli w imie kaprysu ducze...