Bitwa o Ziemię

Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000
2000
4,2 12 tys. ocen
4,2 10 1 12006
2,0 5 krytyków
Bitwa o Ziemię
powrót do forum filmu Bitwa o Ziemię

O żesz...!!!!!!

ocenił(a) film na 1

Ale ten film to szrot! Design Psyklopów (sic!!) śmieszy jak mało, która komedia. Charakteryzacja i stroje (buty z podeszwą na pół metra buahahaha!!) to tak żenująco niski poziom, że to naprawdę wyczyn, coś takiego zaprojektować. Scenariusz to również niedościgniona głupota (nauka pilotażu Harrierów w kilka chwil lub ta akcja z atomówą). Jak oni zebrali taką obsadę (Whitaker, Pepper, Travolta)?! Kaszan jakich mało, katastrofa na skalę globalną, omijać ten film SZEEEEROKIM łukiem 0/10

ocenił(a) film na 9
PacMan

nie zgadzam sie z Twoją oceną, jest co najmniej krzywdząca dla tego filmu. Przyznam, że film jest dosyć specyficzny i jak go obejrzałem to sam stwierdziłem, że z pewnością nie trafi do szerokiego grona odbiorców.. jak dla mnie jest to film kultowy jeśli chodzi o gatunek SF, fabuła jest ciekawa, psyklopi są przedstawieni jako uosobienie wszystkich negatywnych cech ludzkich, chciwi, samolubni, pozbawieni skrupułów. Natomiast ludzie stanęli na skraju zagłady pewnie przez własną głupotę, jednak film pokazuje nam świetną zdolność asymilacji ludzi do ekstremalnych i nowych warunków, potrafią się zjednoczyć i działać zespołowo co raczej nie wychodzi psyklopom, którzy działając na własną rękę sami przynoszą na siebie zgubę...
co do motywu z Harrierami to przyznaję, że był on dosyć mocno naciągany, jednak można przymknąć na to oko...
Bardzo mi sie podoba stylizacja całego świata, kawał dobrej roboty.
Gra aktorska na bardzo dobrym poziomie.
Pozdrawiam!