film może nie jest arcydziełem, efekty specjalne nie są na wysokim poziomie ( rozpaczliwy wilk,
sceny bitewne, niebo chwilami jak z gry komputerowej).przyznam też że bitwa pod wiedniem jest
jedynie tłem do filmu co jest raczej minusem. ale jednak nie jest aż tak tragicznie jak niektórzy
piszą ! fajne kostiumy i scenografia, aktorzy dość dobrze zagrali, wartka akcja, czasem nawet
efekty specjalne nie są takie złe ! dlatego moim zdaniem film nie zasługuje na ocenę 2,9 tylko na
jakieś 5 ! ja dam 7 aby trochę zawyżyć ocenę !
Dla mnie Horry rePortter jest klasycznym filmem na 1 :P a ten jest znacznie lepszy :P
O wartości filmu mogę dyskutować kiedy jest on profesjonalnie zrealizowany. Bitwa pod Wiedniem to amatorszczyzna na poziomie "wujka Stefka" który kamerą VHS nagrywa wesele albo chrzciny.
czy ja wiem :P Ja tam lubię czasem popatrzeć na kino klasy C- :) bardziej mi się to podobało niż film o gigantycznych grzechotnikach ludożercach, czy jakiejś apokaliptycznej wizji (z efektami tak "ambitnymi" że sam bym lepsze wyskrobał wrzucając petardę do sra**a :P) który czasem można obejrzeć w Tvp 1...
Ale jak mówiłem wcześniej co kto lubi lub jak w tym przypadku nie lubi :)