Tak, lub niestety tak. W 1:14:37. Nie wiem jak w innych wersjach filmu ale mniej więcej większość jest ta sama. W scenie ataku przez wyrwę w murze, na szczycie pojawia się żołnierz trzymający wspomniany karabin. Rozumiem ze im większe widowisko robi reżyser, tym trudniej opanować wszystkie szczegóły a ludzie odpowiedzialni za kostiumy bądź scenografię idą na łatwiznę bo gonią ich terminy i stres, ale proszę Was. Snajperka? w XVII wieku?
Obejrzałem scenę z kilkanaście razy i nie udało mi się dojrzeć czegoś takiego. Może mógłbyś zrobić screena i wrzucić go?
Ale w sumie jestem skłonny w to uwierzyć...
nie potrafię zrobić screena. Ale może opiszę Ci to dokładniej (bo może być tak że mamy inne wersje filmu i patrzymy na inne sceny) Na pierwszym planie są lecące dwa "granaty", po lewej olbrzymi wybuch a po środku i po prawej dwóch żołnierzy. I właśnie ten po prawej ma nasz karabin. Najlepsze ujęcie jest w 1:14:36 bo sekundę później kadr zasnuwa się dymem. A tutaj masz inne wpadki http://film.wp.pl/idGallery,10695,idPhoto,328837,title,Bitwa-pod-Wiedniem-Wpadki -realizatorskie-w-filmie,galeria.html