chyba nawet daty niektóre. dlaczgeo mam taką pewność?
nauczyciel od historii z mojej szkoły tak powiedział XD
już nie pamiętam ale pewnie tak było, ale z drugiej strony a mówię to jako student historii - wszystko to co było w szkole czy to w Liceum czy w gimnazjum to bzdury, to czego uczą w szkołach na historii niewiele ma wspólnego z tym jak było naprawdę - daty się tylko zgadzają
tak! wiekszosc jest nieprwadziwa, nawet przeciez nie wiadomo jak np. bylo z Boną. duzo bledow jest w moich ksiazkach (nie bede mowic jakich bo bedzie ze reklama albo ktos pozwie o znieslawienie haha). w audycjach radiowych są różne spory tez przeciez, z nich sie mozna wiecej dowiedziec. u mnie w ksiazkach to nawet daty niektore sie nie zgadzaly albo pomineli wazne bitwy. co do męczarni, film to był lipa.. tyle okropnych efektow. to juz kazdy zauwazyl, ze rozne elementy byly niezgodne. np. pomylili te piora (przepraszam no, ale zapomnialo mi sie ze tak powiem jezeli mialy jakas nazwe) i powinny byc w inna strone czy cos. okropny film. wspolczuje tym, ktorzy ten film zapamietali i zostali oglupieni. w ksiazce od biologii tez klamia i nawet robią błędy. napisali, ze alergie sa przez zanieszczyszczenia. po prostu smieszne.. nie wiedzieli co napisac. najlepsze to, ze na poprzedniej stronie napisali, ze nie wiadomo czym sa spowodowane hahahahhaha. przez zmiainy w DNA z powodu promieniowania, co to, jakas propaganda? mialam ochote napisac na klasowce dlaczego sa alergie ale pani moja zawsze jak pisze prawde to nie zalicza. jeszcze podala nam bledna definicje. katar sienny tez nie istnieje, to tylko dluga reakcja autoimmunologiczna na zle odczytywane substancje na ktore jestesmy niestety uczuleni rzekomo i psikamy. to co, jak mam alergie (mam akurat i to ciezko bylo z tym) to mam zapalenie spojowek najlepiej od razu, zapalenie gardla, zapalenie pluc. nie dosc ze mylna nazwa katar "sienny".. no coz, sienny kojarzy mi sie z roslinami i innymi od przeciez nazwy tego, ze są pyłki. w takim razie ktos kto ma ten "katar sienny" i jest uczulony np. na zwierzeta konkretne to ma katar sienny. dobre sobie. a Was ucza tak jak bylo naprawde, tak? u nas np. w szkole cos tam nauczyciel mowi ze "tak naprawde to bylo tak, ze..." wiec spoko, na pewno jak ktos uczy historii w szkole to mowi prawde i odchodzi od podrecznika. zatajanie roznych wydarzen, strasznie mnie to irytuje. napoleon np. kazal zabijac Afrykanow, no idiota. ciekawe czy w liceum w ksiazkach jest np. o wolyniu. najlepszy zart ze churchill dostal nobla i to za niby dzialalnosc w zakresie literatury swoja XD wtf
nie niektóre daty, ale data tytułowa była nieprawdziwa, bo pod Wiedniem się nie tłukli 11 września. Coś czuję, że ta data nie była przypadkowa :/