Czy może mi ktoś wytłumaczyć, co stało się z dr. Karen? PRzecież skoro Blade wyssał jej troche swojej krwi, jakieś zmaiany powinny zajść w jej organiźmie, powinna zamienić się w wampira albo coś takiego... Nie wiem, może to głupie pytanie, ale jeżeli ktoś mógłby mi odpowiedzieć, byłbym wdźięczny, pozdrawiam.
A skąd możemy to wiedzieć??? Przecież więcej się nie pojawiła to nikt nie wie więcej od ciebie:)
Nie wiesz dlatego, ze tak chcieli twórcy filmu. Pozostawiając coś niedokończone w jednej części, otwierają sobie tym samym furtkę do kolejnej części. Tak juz jest. Przez to niektóe produkcje są wręcz żałosne. Chociażby film "Piła", gdyby nie kolejne cześci 2, 3 i 4 film byłby o wiele lepszy.
Widać, że uważnie filmu, Ty jak i reszta co się wypowiedziała, nie oglądaliście. Pani Karen, przecież odkryła lekarstwo, które usuwa zmiany w DNA jakie zachodzą po ugryzieniu na wampira. Już wykorzystała, to lekarstwo, po tym jak została pogryziona przez Quinn'a. Natomiast Whistler nie dawał jej żadnych szans, a tu bach i Pani hemaotolog się uleczyła. Chcieli również 'uzdrowić' tym lekarstem Blade'a z pragnienia, jednak okazało się, że jeśli ktoś już się z tym urodził (czyli ten wampirzy 'wirus' jest CZĘŚCIĄ jego DNA), to nie podziała to na niego. Później okazało się jednak, że Blade mógłby zostać 'uleczony', ale po zażyciu tego lekarstwa stałby się normalnym człowiekiem, bez tych wampirzych 'zalet'. Więc, możemy przypuszczać (bo rzeczywiście w filmie już to nie zostało pokazane), że Karen dała się ugryźć Blade'owi bo wiedziała, że się uleczy i Blade też o tym pamiętał i zdecydował się ją ugryźć, by zebrać potrzebne mu siły do walki z Frostem. Natomiast co do tej przemiany Karen w wampira, to mogłaby się przemienić owszem, ale przemiana trwa 2 - 3 dni, więc miała czas by dojść do laboratorium i zażyć lekarstwo. To tyle z mojej strony, mam nadzieję, że teraz wszystko się już stało jasne i przejrzyste ;) Dziękuję za uwagę i pozdrawiam! :)
Nie, no wcale nie oglądałem filmu uważnie, jak mam go na VHSie i widziałem po kilka razy... A to co napisałeś to Ja wiem i inni pewnie też... Może źle zrozumiałem albo przeczytałem pytanie założyciela tematu, bo myślałem, że mu chodzi o to co stało się ogólnie później z Karen, a nie o to czy się zmieniła w wampira. I przecież chyba i tak wiadomo było, że Karen przeżyła, bo skoro nawet ktoś nie połapał się czy zmieniła się w wampira, to Blade jej nie zabił i nie spotkał w kolejnych częściach jako wampira... Ale Whistler przeżył:)