Blitz

2011
7,0 59 tys. ocen
7,0 10 1 58552
5,8 8 krytyków
Blitz
powrót do forum filmu Blitz

Ogólnie bardzo fajny film;)
Polecam szczególnie dla fanów Stathama

SPOILER

Zauważyliście że w ostatniej scenie jak nasz bohater rozwala blitza to przy 1 widoku kamery
trzyma czarny pistolet a przy bocznym ujęciu zaraz po strzale ma nagle srebrny rewolwer?
Potem znów czarny pistolet:)

ocenił(a) film na 7
palkens1989

haa faktycznie :P + za spostrzegawczość, ja nie zauważyłem ;)

DarkBartek

To kpina, mało tego, czarny pistolet na drugim ujęciu nadal trzyma wymierzony, podczas gdy rewolwer opuszczał na poprzednim ujęciu. Czemu się dzisiaj dzieją takie rzeczy w filmach?!

ocenił(a) film na 8
deton24

Myślę że jak ktoś robi film i kręci daną scenę po raz 42525 to nie zauważa takich szczegółów bo chce już iść do domu:P

ocenił(a) film na 7
palkens1989

to może jedynie wyjaśnić, że przy kadrze bocznym opuszcza broń a an face dalej ją trzyma... ale po chust nagrywali np z dwoma różnymi pistoletami? gdyby one jeszcze tego samego koloru były

ocenił(a) film na 8
DarkBartek

wziął pierwszy lepszy z koszyka z atrapami :P

palkens1989

wiecie ile pracy jest ze zdjęciami w filmie? Oni już nie zauważają tego, że trzymają inny pistolet ;)

palkens1989

to ten sam pistolet, tylko światło inaczej pada i wydaje się lekko srebrny, ale jeśli chodzi o ujęcia zgadzam się z poprzednikami, faktycznie słabo to wyszło =P

ocenił(a) film na 8
perelka893

Hahaha rzeczywiscie sprawdzilem i najpierw trzyma czarny pistolet a potem jakis srebrny colt i potem znowu czarny dobre maly blad sie wdarl w scene :D:D:D

ocenił(a) film na 6
palkens1989

Racja - może specjalnie to zrobili, żeby pobudzić spostrzegawczość :-)
Najpierw trzyma wymierzonego czarnego gnata (ujęcie z przodu), potem - srebrny bębęnkowy rewolwer który opuszcza powoli po wykonaniu strzału (ujęcie z boku), potem znowu trzyma czarnego gnata wymierzonego w cel (ujęcie z przodu) :-)

ocenił(a) film na 3
Kris_ostatnisprawiedliwy

Ja być może znalazłem coś innego. Być może, bo trudno mi to wychwycić. Jak ta policjantka co ćpa idzie na randkę z tym kolesiem to ma czarne paznokcie, po chwili ją Blitz napada, Ci wparowują, ona się budzi w łóżku i jak dla mnie ma już inny kolor, ten sam wg mnie kolor co w scenie jak się naćpała, wrzucili ją do wanny i znowu się budzi.

ocenił(a) film na 5
palkens1989

Ta taki tylko błąd, wystarczy że błyskotliwi policjanci nie sprawdzili do kogo należy jaguar na parkingu, skąd podejrzany ma przy sobie 50K przypadkowo tyle ile miał zamordowany w pubie pełnym ludzi gość, że nagrany głos podejrzanego był taki sam jak i ten co dzwonił do dziennikarza a na końcu zostaje zabity a gazety okrzykują go niewinnym i ofiarą Blitza. No super film :)

ocenił(a) film na 8
palkens1989

własnie ogladałem i miałem napisac o tej broni lol pzdro