Blitz

2011
7,0 59 tys. ocen
7,0 10 1 58552
5,8 8 krytyków
Blitz
powrót do forum filmu Blitz

Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale wraca moda na filmy akcji. I... całe szczęście! Brakowało mi klimatu z lat 80 i 90. I duża w tym zasługa właśnie Stathama, który staje się takim obecnym Van Dammem tyle, że Jean był zdolniejszy w sztukach walki, a Jason jest na pewno lepszym aktorem. Sam film całkiem niezły, choć troszkę brakowało mi w nim akcji. Jednak dialogi stoją na kapitalnym poziomie i kilka dobrych tekstów można spokojnie sobie zapisać w zeszycie "Najlepsze kwestie" ;)

ocenił(a) film na 5
cybermitchnik

Pewnie że się zgodzimy... Całe szczęście, że są jeszcze tacy aktorzy jak Statham, Adkins, Jai White, Diesel czy też ci ze starej gwardii jak choćby Stallone, Willis czy też Li. Ci panowie skrzętnie wypełniają lukę w kinie akcji XXI wieku :) Tak na marginesie nie wiem jak tobie, ale mi przy oglądaniu Blitza cały czas na myśl przychodził Dirty Harry :)

ocenił(a) film na 8
Restless

Jest klimat Brudnego Harry'ego to fakt ;) Co prawda talent aktorski nie ten, ale Statham w Blitz to połączenie Samuela L. Jacksona z Shafta, Clinta z Brudnego Harry'ego i trochę Stallone'a z Kobry :)

cybermitchnik

film nie zły nawet.. ale w sumie spodziewałam się czegoś lepszego.. trochę mało trzyma akcję w napięciu..