Czy ktos wie jak jest zrobione 3D ? Mialem nadzieje ze bedzie mozna ogladac za pomoca okularow polaryzacyjnych a teraz widze reklame z kolorowymi okularkami w stylu "tuti fruti" (moze ktos to jeszcze pamieta :) - jezeli tak to kicha straszna!
Mam pytanie czy informacja że film jest w wersja 3D oznacza że jest to wersja "Dolby Digital 3D" (z cyfrowego projektora) czyli z plastikowymi spolaryzowanymi okularami? bo faktycznie na reklamie widziałem papierową czerwono-niebieskie ściemę okularową wiec wydaje sie ze puszczana ze zwyklego analogowego projektora, ponadto w repertuarze kina pisze że jest to wersja 3D i tyle o Dolby Digital 3D nie pisze, wiec sam juz nie wiem... prosze o dokladną odpowiedz a różnica między obiema technologiami jest gigantyczna.
byłam na tym filmie, plastikowe okularki, żadna papierzana ściema;) Jednak efekt 3D można było odczuć tylko na początku, później, mimo, iż film obfitował w krew nic mnie nie obryzgało, nikt we mnie wątrobą nie rzucił ani nic... może to i lepiej, ale nie tego się spodziewałam i jestem pod tym kątem rozczarowana. Miałam wrażenie, że oglądam zwykły "płaski" film, tylko napisy czasem się rozmaywały, więc trzeba było się skupić po angielsku;)
ogólnie jeśli ktoś miał nadzieję na chwile zaskoczenia, jakie można było przeżyć na filmach w wersji 3D - takich jak powiedzmy Podwodny Świat, że nas rekin zagryzie, albo rybka wpłynie nam do brzucha - to raczej nie będzie usatysfakcjonowany.