PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616446}
3,4 244  oceny
3,4 10 1 244
Blood Runs Cold
powrót do forum filmu Blood Runs Cold

Można by długo narzekać na drewnianą aktorkę odtwarzającą rolę główną, jej sztuczność w
odgrywaniu scen strachu i przerażenia, kretyńskie i irracjonalne zachowania w konfrontacji z
badguyem, dziwne problemy rzeczonego badguya z uśmierceniem głównej postaci,
podczas, gdy odesłanie pozostałych osób do krainy wiecznych łowów poszło mu nader
sprawnie. Pewnie dałbym max 4/10, ale przeczytałem informacje o wysokości budżetu tego
filmu - NAKRĘCONO GO ZA 5 TYSIĘCY DOLARÓW !!!! Jeśli weźmiemy pod uwagę koszty
produkcji, możemy spokojnie przymknąć oczy na wymienione wpadki i zacząć dostrzegać
pozytywy: niezły, dość naturalny początek filmu i brak sztuczności w grze postaci (z wyjątkiem
panienki w głównej roli), ciekawą, momentami groteskową wręcz postać mordercy
będącego SPOILER SPOILER SPOJLER skrzyżowaniem mr Freeza, śnieżnego zombiaka,
mumii i kanibala w goglach, całkiem niezłe jak na ten budżet efekty gore - generalnie filmik
to całkiem przyzwoity slasher nie gorszy od kolejnych części Piątku 13. Jeśli ktoś chce
obejrzeć naprawdę fatalny horror nakręcony za wielokrotność tych pieniędzy - proponuję
Escapee - to naprawdę dno dna.

ocenił(a) film na 3
RogerVerbalKint

Zgadzam się z większością tego, co tutaj napisałeś. Do plusów dodałbym jeszcze przesmaczną scenę pobudki Richarda, kiedy otwierają się drzwi i widać zarys sylwetki z siekierą, wchodzącej do pokoju za jego placami. Jednak, 5 tysięcy dolarów? Jesteś tego pewny? Jeśli tak, to jestem naprawdę pod wrażeniem. Pewnie oszczędzili na głównej bohaterce, bo tak drewnianego aktorstwa nie widziałem od dawna, a oglądam wiele horrorów klasy E ;)