bardzo dobry film....tylko zastanawia mnie to......rozumiem filmy o bohaterach wojennych,
legendarnych muzykach czy politykach.....ale o ..........! Rzeczywiście mogą go puszczać
dzieciom w szkołach .....
"Osoby, stawiające więcej niż trzy znaki interpunkcyjne obok siebie, mają problemy ze zdrowiem psychicznym."
A nie ten kto w swoim NICKU określa to co ma w głowie? każdy ma prawo do swojego zdania, nie rozumiesz tego?
dopiero teraz zaczaiłem,że to zdanie było w cudzysłowie....sorki. a z moją głową wszystko si........ :-)
skoro z ciebie taki psycholog to czy nie prawdą jest to,że filmy nie mają, chociażby minimalnego wpływu na niektórych widzów? a filmy biograficzne, moim zdaniem powinny opowiadać o ludziach, którzy odegrali znaczącą role dla jakiegoś pozytywnego środowiska,państwa czy całego świata. Film jest bardzo dobry, jednak boje się,że moje dziecko kiedyś ten film zobaczy i pomyśli sobie...dobry sposób na życie,można dojść do dużych pieniędzy,mieć rodzinę, przyjaciół i dobrze się bawić, jeszcze będą o tobie pisać książki i nagrywać filmy....nie musi tak być ale wszystko jest możliwe..
A ja się nie zgodzę z tą opinią. Film pokazuje zarówno szybki sposób na dojście do majątku i wygodnego życia jak i szybką utratę tychże dóbr. Myślę, że mądrzejsze dzieciaki odbiorą to jako przestrogę, tym bardziej, że w mojej opinii o to chodziło między innymi w całym obrazie - o zrozumienie słów/podejścia które starał się indoktrynować Georgowi jego ojciec. George zrozumiał to dopiero jak dostał piętnastaka w pierdlu, jak stracił wszystko, łącznie z tym co było mu najważniejsze - córkę. Głupsze zaś dzieciaki odbiorą to jak chcą i ten jeden film nic nie zmieni - kto ma sobie zniszczyć życie i tak sobie je zniszczy. Dla mnie znacznie groźniejsze są pseudofilmy produkowane przez jakichś skretyniałych raperów pokazujących jakie to życie gangsta nie jest ciężkie i jakim to trzeba być twardzielem, żeby dostać się do ich śmierdzącego gangu - to jest dopiero groźne, bo dzieciakom wjeżdża to na ambicje i zaczynają się upodabniać do tych czarnych półgłówków.
Blow 9/10
przyjemnie się oglądało, jedna z lepszych ról Depp'a, dobra kreacja Liotty (imho rzecz jasna)
Miłego
a niektóre odbiorą to tak -ja nie muszę się dać tak wyje..ać, mnie może się udać. Zgadzam się z tobą oczywiście co do sensu tego filmu, jednak to jest temat rzeka, a przestrogi dla innych w filmach, mogą być przedstawiane na fikcyjnych bohaterach.. ten koleś był bardzo łagodnie tutaj przedstawiony, na bank posprzątał parę osób, dilerzy,gangsterzy,seryjni mordercy czy zbrodniarze wojenni niech odejdą jak najdalej w zapomnienie... filmy biograficzne, o takich mówię, niech obejmują ludzi znaczących dla pozytywnych środowisk. Blow dla mnie i tak 10/10 jako film i Johnny
Są ludzie, którzy mimo wszystko nie odbiorą dosłownie treści tego filmu, ale różnie to bywa. :)
qwa milf2 idz se pusc twoje ulubione uwierzyc w ducha i top gun i nie mąć tu. Film jest przekonkretny. Zaznaczam- dla wielbicieli kina gangsterskiego
piszesz tak jak by mi się "Blow" nie podobał ! a po drugie to nie moje ulubione filmy które wymieniłeś...
Jest dokładnie tak jak pisze rhenauzov. Jak ktoś jest głupi to nawet katowanie go codziennym oglądaniem filmów o chwale i bohaterstwie nic mu nie pomoże. Kupi "towar" grożej sprzeda przejedzie się lepszym samochodem a po jakimś czasie wszystko się skończy jak wcześniej to parę latek za kratkami, jak później to kulka:)
kolejny raz wytłumaczę, że gniot to pozytywne dla mnie słowo (zajebisty) tak u mnie mówią na coś fajnego
nie znasz sie kolego (mlif2):po 1 na filmach
po 2 widze ze na znaczeniu slow
i po 3 sadze ze na malo czym sie znasz :-)))))
ten film jest baaaardzo dobryyy
Lubie gdy film jest dobry i dlugi,poza tym swietna obsada z sliczna Penelope Cruz na czele co tu wiecej pisac moze nie zasmiecaj juz strony kolego swoimi teoriami i wypowiedzeniami
pozdrawiam reszte uzytkownikow za wole ciezkiego dotarcia do tej osoby
a po czym wnosisz, że na mało czym się znam? :) tylko to mi wytłumacz...jeśli potrafisz!?
idź spać trolu-u nas to pozytywne określenie.Dzieciństwo przed TV a nie z książką-i są efekty.No a teraz dorwali się do sieci...tragedia.
p.s.9/10.
ha ha ha! przeczytałem więcej książek niż ty widziałeś kiedykolwiek na oczy moherku, a kulturę słowa widzę, że masz odpowiednią jak na poziom który (jak ci się wydaje) reprezentujesz!! nie wrzuca się takich piłek za to, że ktoś ma odmienne zdanie na jakiś temat frajerze!! i to właśnie taki leszcz jak ty ma prawo przebywać w sieci? o qrwa nowy wirus ! ps. JEBAĆ DILERÓW!!! :)
film bardzo dobry ... nie tylko bohaterowie historyczni, muzyci itp jak piszesz to ciekawe postaci. A o to chyba chodzi tak ? aby zaciekawić i czasem szkować. chyba, że ktoś woli zawsze oglądać to samo - o tym samym to OK...
No wczorajszy senas zaliczony :) Pierwszy raz widziałem "Blow" i muszę powiedzieć . .
Film jak najbardziej doskonały w swoim gatunku - I tak jak wielce wypowiada się tu pewien użytkownik - Film biograficzny nie ma przedstawiać tylko bohaterów pozytywnych. Ten film idealnie pokazuje nam jak łatwo można osiągnąć szczyty marzeń, upadając przy tym na samo dno . . . Super wykreowane postacie przez aktorów oddają nam ta cała atmosferę!
I muszę przychylić się do wypowiedzi użytkownika "rhenauzov " - Mądre i "przytomne na umyśle" dzieciaki oglądające ten film zobaczą że życie dilera narkotykowego nie jest Bajką, bo wszystko w życiu się kończy.
A niestety dzieci których zainspiruje film "Blow" do robienia kartelowej kariery - jest mi po prostu żal. Gdyż osiągnięcie takiej pozycji jak nasz Bohater nie są wstanie - gdyż on był prekursorem w handlu narkotykami w Ameryce. Mamy XXI i każdy mądry oglądający ten film zrozumie że takie przypadki jak w "Blow" nie istnieją, i odbierze ten film jako arcydzieło z prostym klarownym przekazem . . . Tak jak i ja odebrałem ten film.
Pozdrawiam wszystkich którym spodobał się film "Blow" :))