Boże, błogosław Amerykę

God Bless America
2011
6,9 17 tys. ocen
6,9 10 1 17481
4,7 6 krytyków
Boże, błogosław Amerykę
powrót do forum filmu Boże, błogosław Amerykę

Kaplica

ocenił(a) film na 3

Na początku zapowiadał się ciekawie, ale im brnąłem głębiej tym bardziej odnosiłem wrażenie że
jest to film propagandowy.

ocenił(a) film na 8
rybap

Też odniosłem takie wrażenie, mimo że film mi się podobał, to widać bylo że promuje lewackie poglądy.

ocenił(a) film na 8
ziutek11113

lewackie?! i cóż by to miały być za lewackości szanowny ziutku11113? przykłady, uzasadnij

ocenił(a) film na 8
miszelin

Film oglądałem już jakiś czas temu, ale wystarczy obejrzeć aby to zauważyć, a jeśli się tego nie widzi to już nie moj problem, i oczywiście nie zamierzam znowu oglądać aby to udowadniać :)

ocenił(a) film na 8
ziutek11113

propagandowy jak najbardziej, lewacki - przepraszam, ale nie widzę. Uwielbiam takie stwierdzenia, których autor nie potrafi poprzeć chociażby jednym argumentem. Szkoda, że ludzie boją się dyskusji

ocenił(a) film na 8
miszelin

Czlowieku oglądalem film juz dawno, ale propagowanie lewactwa w wypowiedziach glownych postaci, bylo widoczne golym okiem, to pamiętam na 100%, i mam gdzieś to że nie potrafisz albo nie chcesz tego zobaczyć.

ocenił(a) film na 3
miszelin

Wystrzeliwanie członków tea party jako część polityczną winnych zaistniałej sytuacji + dialogi między postaciami ("Naprawdę zgadzasz się choć z częścią jego poglądów?" "Tylko tą dotyczącą dostępu do broni palnej") były bardzo propagandowe, niesmaczne i przede wszystkim, niezrozumiałe.
Film się dobrze oglądało, był dość ciekawy, ale od momentu gdy zaczął się ten cyrk z konkretnym ugupowaniem politycznym, odechciało się to całkowicie oglądać.