PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624792}

Bogowie ulicy

End of Watch
2012
7,7 144 tys. ocen
7,7 10 1 144171
7,2 52 krytyków
Bogowie ulicy
powrót do forum filmu Bogowie ulicy

4/10

ocenił(a) film na 5

ujdzie obejrzeć ... Film o pracy policjantów i tyle. Oczywiście zawsze trafiało im się coś interesującego.. film ponadto uważam za przewidywalny, myślałam, że tak wysoka ocena jest adekwatna do tej produkcji filmowej i niestety okazało się inaczej.

ocenił(a) film na 9
anielka0000

A obejrzałaś go do końca? Bo po 20 początkowych minutach filmu myślałam dokładnie jak Ty - "film o pracy policjantów i tyle". Jednak z chwili na chwilę film stawał sie coraz ciekawszy. Ukazywano więź, jaka łączyła głównych bohaterów pracujących razem, która nie opierała się tylko na pracy, ponadto - solidarność wszystkich policjantów była świetnie przedstawiona - każdy starał się każdemu pomagać, bez względu na ryzyko, jakie nad nim ciążyło.
Jedyny minus - oczywiście scena z kałasznikowem - zupełnie absurdalna.

ocenił(a) film na 9
anielka0000

Zawsze trafialo im sie cos interesujacego? Przeciez film pokrywal kilka dobrych lat, byl jeden slub, narodziny dziecka, drugi slub... Miedzy akcjami nie bylo dnia przerwy.

ocenił(a) film na 8
bart3kg

dobry film, napewno nie na 4, ja bym go oceniał w klasie 6-8pkt szybki, pokazujący prace glin, dużo akcji nie nudny, osobiście polecam

ocenił(a) film na 8
anielka0000

Chyba oglądaliśmy zupełnie inne filmy. Ten film był maksymalnie w 10% o pracy policjantów. Nawet nie zwróciłaś uwagi na relację jakie ich łączyły, na naprawdę genialne, realistyczne ujęcia, no i naprawdę rozsądne dialogi, sam momentami śmiałem się do monitora. Skoro nie rozumiesz filmu, nie psuj innym z moim zdaniem bardzo fajnie spędzonych prawie 2 godzin.

ocenił(a) film na 5
rafalskies

jest wiele osób, które oceniły ten film podobnie jak ja. Osobiście spodziewałam się filmu akcji, a nie dość już oklepanego stylu kręcenia "od ręki domowa kamerą" .
Partnerstwo w tym filmie widać i wiadomo było od początku, że tych dwóch panów łączy braterska więź i wiadome (przynajmniej dla mnie było), że jeden z nich zginie.
Gdyby nie to, że mieli ciekawe akcje ( i w filmie pokazane było, że u nich się one trafiają) film był by jeszcze bardziej nudny jaki jest. Film oceniłam na 4 tylko ze względu na to, że ja dopatrzyłam się w nim tego, że policjanci przekraczają granice etyki wykonywanego zawodu chociażby scena walki Mika z jednym z czarnoskórych gangsterów. Dla tych co film się podobał będa bronić swoich racji dla tych co sie film nie spodobał swoich. :)