8,0 376 tys. ocen
8,0 10 1 375986
7,3 67 krytyków
Bogowie
powrót do forum filmu Bogowie

żenada.

ocenił(a) film na 2

patetyczny, nudny, pretensjonalny film dla studentów medycyny i poprawnych politycznie ludzi bez odwagi i osobowości.
a miejsce w rankingu - żenada dziesięciolecia, jeśli film tego pokroju jest wyżej niż Scarface, Incepcja czy nawet Król Lew - żenada.

ocenił(a) film na 10
trzy1eden

Jeszcze nigdy tego nie napisałem na Filmwebie ale jesteś po prostu idiotą.

ocenił(a) film na 2
Salmonella

widzę że zależy Ci na byciu ignorantem, a jeśli oceniasz to gó*** na 10* to proponuję Na Wspólnej, też Ci się spodoba.

ocenił(a) film na 9
Salmonella

brawo :)

ocenił(a) film na 8
Salmonella

Przybijam się pod Twoją wypowiedzią
Polaki cebulaki krytykują

trzy1eden

Masz łeb jak żenada.

ocenił(a) film na 8
trzy1eden

Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego filmu? Interesuje mnie Twoja opinia, naprawdę zastanawiające skąd wytrzasnąłeś tą ocenę.
Pytam zupełnie szczerze. Ocena w rankingu oczywiście za wysoka - zgadzam się, ale poza tym? Dziwna ta Twoja ocena.

ocenił(a) film na 10
bavaria

Nie szkoda ci czasu na polemikę z takim indywiduum?
Polemizować to można z kimś, kto daje ocenę 4-5 a nie 1.

ocenił(a) film na 2
Salmonella

kretynie, dałem 2.
bavaria - ten film jest filmem przyzwoitym jak na realia polskie, lecz gdyby powstał w US jestem PRZEKONANY, że średnia ocen byłaby o 3, albo nawet 4 oczka niżej, bo ten film jest totalnie naiwny, prostacki. to taki polski Titanic - film po to żeby ludzie poszli tłumem, płakali i wydawali kasę. to żerowanie, bardzo mało subtelne na emocjach okraszone sztuczną grą Kota (który już ma doświadczenie w takich zabiegach #skazanynablusa). dałbym ocenę 4 gdyby nie fakt, że ten film ma 17 miejsce (!!!!!!) w rankingu światowym, co jest totalnym nieporozumieniem. jak można z czystym sumieniem dać 10 jak ta Salmonella (ale patrząc na resztę jego ocen stwierdzam, że ma albo 14 lat albo trolluje, albo jest chora)? o jedną pozycję gorzej plasuję się Milczenie Owiec. to jak dowcip. to, że film jest lepszy niż filmy polskie przez ostatnie parę lat (ale zdecydowanie gorszy od paru Koterskiego, że o wcześniejszych od Kieślowskiego nie wspomnę) nie oznacza, że mamy do czynienia z arcydziełem bo to ponoć oznacza 10. film uczciwie jest na 4. ale dopóki jest 17 to waham się czy nie zmienić na 1* po to, żeby ktoś kto szuka filmu do obejrzenia i sugeruje się rankingiem nie pomyślał po seansie że ludzie tutaj to ignoranci i debile. Salmonelli się nie dziwię, tak jak napisałem w ciemno - ma coś wspólnego z medycyną. ja jestem politologiem a nie daję 10 Ambassadzie bo musiałbym być niedorozwinięty. a jeśli Salmonella nie rozumie filmu Fargo i uważa, że nie ma w nim nic świetnego to chyba Salmonella powinna być wyłączona z dyskusji.

ocenił(a) film na 2
trzy1eden

w dodatku ma rozdwojenie jaźni ta pani Salmonella.

do recenzji p. Doroty Film Ambassada
23 października 2013 23:21
Zastanawiam się jaki interes miała Pani Dorota, aby wystawić taki negatyw ? Czy kogoś nie lubi, czy wstyd jej było napisać cokolwiek pozytywnego... Ambassada to lekka komedia. Może i dużo brakuje jej do wspaniałych klasyków, ale jeżeli ktoś uważa tylko ambitne produkcje, to niech nie chodzi na takie " prostackie " filmy i niech nie sieje niepotrzebnego defetyzmu. Na filmie byłam i mimo, że przewidywalny, bawiłam się równie dobrze, jak wszyscy obecni na sali. Powiem więcej, po wyjściu z seansu ludzie śmiali się przypominając gagi i śmieszne teksty, co wg mnie jest najlepszą recenzją filmu. Nie zgadzam się również z określeniem gry aktorów jako emfatyczną. Nie widziałam już dawno tak pozytywnie naładowanej aktorki jak p. Grąziowska i niepotrzebnej przesady tu nie masz. Czy dobra gra aktorska to musi być smutaczenie ? Jeżeli tak, to na pewno nie w komedii ! A wnikanie w osobowość postaci komediowej trąci już zboczeniem zawodowym krytyka. Dodam jeszcze, że jeżeli p. Dorota nie zauważyła ogromu sympatii filmowej Meli, to zaryzykuję tezę, że oglądała ten film, choć pewnie w kinie, to "przy kawie i pierdołach z koleżankami" (10 Odpowiedzi)
Najgorszy film tego roku Film Ambassada
23 października 2013 21:02
Najgorsza rodzima produkcja tego roku. Aż dziwne że ktoś się nie wstydził tego podpisać swoim nazwiskiem... (7 Odpowiedzi)

ocenił(a) film na 10
trzy1eden

Smyku, jestem facetem i mam 45 lat.
Nie mam nic wspólnego z medycyną, po prostu lubię oglądać filmy. Widziałem ich w życiu mnóstwo, z 1500 mam ocenionych a to są tylko te, które chciało mi się odszukać i ocenić. Uważam, że potrafię rozpoznać dobry film, za to ty masz z tym problem.

Kiedy wydawało mi się, że oceniłeś "Bogowie" na 1, to pomyślałem, żeś albo troll albo postrzegasz filmy w postaci zero-jedynkowej (podoba/niepodoba), ale ty faktycznie oceniłeś film na 2 a nie 1 a to tym bardziej świadczy że jesteś idiotą, niedostrzegając w tym filmie żadnych plusów. Ja w twoje ocenione filmy wcześniej nie zaglądałem ale ty zajrzałeś w moje i nie zauważyłeś, że de facto Bogom dałem 8 +1 za grę Kota +1 za muzykę. Czepiając się moich filmow chyba cię zabolało, że twój ukochany bełkot "Donnie Darko" oceniłem na 3.

A co wspólnego z Bogami ma Fargo czy tym bardziej Ambassada to nie mam pojęcia, coś ci się całkiem w głowie pozajączkowało.

ocenił(a) film na 2
Salmonella

ja mam ocenione 1/3 tego co Ty, obejrzałem dużooo więcej ale nie chce mi się dawać tych samych ocen filmom pokroju Władca Pierścieni czy tam innych które obejrzałem ale zbyt dawno by je obiektywnie ocenić.
nie potrafisz totalnie ocenić filmu jeśli oceniasz Bogów jako Arcydzieło. ocenić tak może dziecko, żona Kota, albo człowiek niezrównoważony.
Bogowie to film marny. dobry jak na standardy polskie ale nadal marny. dając +1 za grę Kota zrobiłeś z siebie pośmiewisko, muzyka zasługuję na +1, to fakt. Donnie Darko to film kultowy, ponadczasowy, nawiązania do niego są wszędzie, jak będziesz mieć 55 lat i nadal będziesz oglądać filmy - wskaż tutaj choć 1 nawiązanie do tego marnego tworu.
Fargo oceniłeś jako film średni (znacznie wyżej niż Bogów), więc no żenada, Buscemi czy Stromare > 100 klas wyższa kultura aktorska niż Kot, że o klimacie i scenariuszu nie wspomnę, a Ambassada a właściwie Twoje wypowiedzi o niej (raz że super film i po co wczuwanie się w niego, a drugim razem, że najgorsza produkcja roku) świadczą no, o dziwnych zabiegach, może jutro postawisz jednak Bogom 3 i napiszesz, że marny film.

ocenił(a) film na 10
trzy1eden

chłopie, odstaw leki które bierzesz bo bełkoczesz.
Fargo oceniłem na 9 gwiazdek a Ambassady w życiu nie oglądałem.

ocenił(a) film na 2
Salmonella

i jeszcze podbije do Donniego Darko - ten film jest pełen metafor i nie ogranicza się do płaczu czy biegania w kitlu po pustym szpitalu. nie rozumiesz tego filmu. on ma pierwiastek magii w sobie, to film o samotności i poszukiwaniu wraz z poczuciem, że w ogromie kosmosu jesteśmy niczym. ale dajesz temu 3. a filmowi gdzie wyżelowany Kot robi z siebie debila biegając po szpitalu i walcząc z wiatrakami dajesz 10. naprawdę, współczuję.

ocenił(a) film na 10
trzy1eden

Ja zawsze mówię, im większy bełkot na ekranie tym wyższa ocena u tępaków.

ocenił(a) film na 8
bavaria

Panowie szkoda czasu na brednie :) każdy ma prawo do własnej opinii. Moim zdaniem oceny tego filmu powinny gdzieś oscylować pomiędzy 5-8 - wtedy byłyby najmniej kontrowersyjne, ale przecież każdy ma prawo na własną ocenę nawet najbardziej kontrowersyjną - można go ocenić na 1, można na 10 z serduszkiem i może być nawet pierwszy w rankingu filmowym filmwebu i nikt nikogo nie wyrzuci nawet za najbardziej niesprawiedliwą ocenę. Tak działa ten portal - decydują użytkownicy.
Wiem, że i tak nie zmienię waszej oceny, bo jesteście dość... uparci, ale na zdrowy rozsądek - Bogowie to nie jest zły film. Ocenianie filmu przez pryzmat tego jak wysoko jest w rankingu, czy dawanie 10 za grę Kota - według mnie bardzo skrajne opinie, ale nie mam zamiaru ich krytykować, bo każdy ma do niej prawo. To takie proste :)

Proponuję, więc zbadać swoją gustopodobność i pogadać o filmie, który Wam obu się podobał, albo o filmie, który oboje chcecie obejrzeć.
Szkoda czasu na nic nie wnoszące kłótnie, bo i tak dla kogoś kto będzie czytał komentarze, zastanawiając się czy iść na seans wydacie parą gości którzy znowu spamują. Stwórzcie pod jakimś filmem konstruktywną rozmowę, która kogoś zachęci! Zrobicie dużo więcej pożytku ;) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
trzy1eden

Ale po co karmicie trolla? Przeciez nie od dzisiaj wiadomo, ze gdy ocena ogolna filmu rozni sie tak drastycznie od oceny jednostkowej oceniajacego to nie zapowiada to nic innego jak kolejnego masturbujacego sie trolla - debila, ktory im miecej osob pojedzie po nim i po zygowinach ktore zostawil jako wpis tym jego erekcja a i prawdopodobienstwo wytrysku wieksze...

ocenił(a) film na 2
sobanek

...

ocenił(a) film na 9
trzy1eden

To niewiele zmienia. Nie podałeś ani jednego obiektywnego argumentu. Subiektywne są mało wiarygodne. Gdzie widzisz patos w filmie składającym się z samych porażek. Chyba w napisach końcowych, ale informacje tam podane, to akurat fakt. Co jest pretensjonalnego w tym filmie ? Zdajesz się nie rozumieć znaczenia słów "patetyczny" i "pretensjonalny". Zarzucasz ludziom, że dali 10 - arcydzieło. Przeczytaj co oznacza ocena 2. Po przeczytaniu twojej wypowiedzi pomyślałem dokładnie to co napisał Sobanek.
IMHO na tle polskiej kinomatografi ten film zdecydowanie zasługuje na taką wysoka ocenę jaką ma.

trzy1eden

poprawny politycznie? Wtedy religa nie był ani trochę poprawny politycznie!

ocenił(a) film na 2
lusiencja

zgodzisz się ze mną, że ten film jest idealnym filmem na wycieczkę szkolną w liceum? tak samo jak film o Wajdzie, wszystkie Bitwy Warszawskie i inne? czemu w Polsce nie kręci się "normalnych" filmów? bo nie potrafią. i nie ma budżetu. ten film nie zasługuję ani na 10 ani na 2, ale z uwagi na średnią daje mu 2, kiedy spadnie poniżej pierwszej 3 setki dam mu tyle na ile zasługuję ale ta ocena nadal będzie oscylować dużo niżej niż 10, czyli max 5.

trzy1eden

To, co jest dla ciebie normalne? Smarozwski, a moze Hardkor disko, albo zabić bobra? ;)

ocenił(a) film na 2
lusiencja

Smarzowski kręci dobre filmy ale to taki polski Nolan, ten sam brudny klimat w każdym filmie. reszty nie oglądałem. szkoda wchodzić z wami w rozmowy bo wy nie rozumiecie fundamentalnej kwestii - ten film nie zasługuję na takie uznanie jakie ma, mimo, że nie jest najgorszy. (ale dużo gorszy niż Dzień Świra czy Róża czy paru innych polskich filmów)

ocenił(a) film na 10
trzy1eden

Masz rozdwojenie jaźni trollu?
Piszesz, że film nie jest najgorszy a oceniasz na 2* czyli "bardzo zły".
Zdecyduj się.

ocenił(a) film na 2
Salmonella

naucz się czytać.
"ale z uwagi na średnią daje mu 2, kiedy spadnie poniżej pierwszej 3 setki dam mu tyle na ile zasługuję ale ta ocena nadal będzie oscylować dużo niżej niż 10, czyli max 5."

ocenił(a) film na 10
trzy1eden

Aha, na złość mamie odmrożę sobie uszy.

Dalej uważam, że jesteś niestabilny emocjonalnie.
Dla takich jak ty, Filmweb powinien dodatkow wprowadzić ujemną skalę ocen. Mógłbyś wtedy dać upust swoim frustracjom i dać filmowi np. -1000.

ocenił(a) film na 2
Salmonella

nie rozmawiam z tobą więcej, bo szkoda zdzierać klawiszy na klawiaturze, jeśli obejrzałeś 1k+ filmów a temu dajesz 10, to w sumie najlepsza recenzja twojego gustu.
ten film oceniłeś jako dzieło kompletne, jako arcydzieło. wstydź się. żegnam.

ocenił(a) film na 10
trzy1eden

Ja dałem 8+1+1 i tak mam napisane w komentarzu przy ocenie, ale prawdę mówiąc, tego nie widać bez wchodzenia w obejrzane filmy.
Sam film uznałem za bardzo dobry, a jak pisałem wcześniej, dałem +1 za Kota i +1 za muzykę.
Kot zagrał rewelacyjnie, jak to Kot, potrafi zagrać każdą postać, od nieśmiałego intelektualisty przez zaćpanego bluesmana do jebniętego ruskiego bandyty. A muzyka w filmie też była znakomita i znakomicie dopasowana.

Podoba mi się, że kulturalnie zakończyłeś dyskusję.

Ok. Dla mnie też EOT
Żegnam

ocenił(a) film na 8
trzy1eden

Wyczytałem, że dajesz ocenę 2 lub 1 tylko dlatego żeby film spadł. Jesteś idiotą.

trzy1eden

Mnie zastanawia co jest normalne. Róza to historia, a Dzień Swira film genialny, ale też nie pasuje mi do kategorii normalny. ;)

ocenił(a) film na 9
trzy1eden

Oceniłam ten film na 9, Incepcję również, ale nie znaczy to, że te filmy są równie dobre.Bogowie powinni być oceniani pod względem polskich filmów, a nie filmów Nolana czy Tarantino. Jak oceniasz komedie to bierzesz pod uwagę swoją ocenę jaką dałeś np. Ojcu Chrzestnemu ? To kompletnie inny gatunek, każdy film powinien być oceniany w takiej właśnie skali. Nie wiem jak można porównywać biograficzny polski film do Sci-fi.

użytkownik usunięty
trzy1eden

Jesteś pewny, że byłeś na filmie Bogowie? Może to był jakiś inny film?

ocenił(a) film na 10
trzy1eden

Chcesz akcji to obejrzyj 007 a nie biograficzny film o wybitnym kardiochirurgu... Kretyn.

ocenił(a) film na 8
trzy1eden

Jak już wywołujesz jakieś tytuły to chociaż bądź świadom co przywołujesz. Starasz się ironicznie wskazać filmy historyczne które w dziejach kinematografii zapisały się jako wielkie i podajesz jako pierwszy przykład Scarface. Film który w latach kiedy został wyprodukowany jedyne czym został nagrodzony to nominacją do złotej maliny. Jeśli wiesz co to oznacza (mam nadzieję) to chyba rozumiesz że Twoja wypowiedź jest zwyczajnie nielogiczna.

Do reszty wypowiedzi odnosił się nie będę bo zwyczajnie nie ma to sensu.

ocenił(a) film na 9
trzy1eden

przepraszam za bezpośredniość ale jak dla mnie też jesteś idiotą.

ocenił(a) film na 5
trzy1eden

a ja się zgadzam z autorem, dałam filmowi 5, bo jak na polskie standardy jest okay, ale arcydzieło? ludzie...

ocenił(a) film na 7
trzy1eden

Też mnie zdziwił ten powszechny entuzjazm - jak za Gierka. :))

ocenił(a) film na 4
trzy1eden

Zgadzam się z autorem :) film idealny na wycieczke szkolną z wymuszonym, żałosnym wręcz niekiedy humorem i sztuczną grą Kota. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
_wojti_

Chciałbym jeszcze dodać, że tak wysoka pozycja w rankingu tegoż dzieła to dla mnie szok

ocenił(a) film na 9
trzy1eden

Zajrzyj do slownika, co oznaczają słowa "patetyczny" i "pretensjonalny", bo albo oglądaliśmy różne filmu, albo ty tego filmu w ogóle nie widziałeś i jesteś zwykłym tropem. Gdzie widzisz patos w filmie, który pokazuje same klęski i upokorzenia. Chyba w tytule lub napisach koncowrych, ale to akurat fakty.

trzy1eden

Polskie filmy są złe bo są polskie. Daje mentalne 1 dla tego filmu.

ocenił(a) film na 9
trzy1eden

Wpisałeś post pod złym filmem, nic się nie zgadza z tego co napisałeś.

ocenił(a) film na 10
trzy1eden

Chyba byliśmy na innych filmach. To jest film BIOGRAFICZNY, nie znajdziesz w nim strzelanek i nalotów kosmitów. Opowiada o człowieku który wykonał pierwszy udany przeszczep serca w Polsce. Wiadome, że będzie "Latał po pustym szpitalu" bo tak pokazują jego rozterki życiowe. Dałam mu 10 gwiazdek głównie dlatego, że dzięki niemu postać Religi stała sie dla mnie inspiracją - mimo przeciwności dążył do celu nawet gdy wszyscy próbowali mu przeszkodzić. Zamiast głupich komedii romantycznych Polacy (I w sumie nie tylko Polacy, tylko reszta świata) powinni robić takie filmy - uczą, dają do myślenia często i inspirują

ocenił(a) film na 8
trzy1eden

No przykro, że wyprzedził Króla Lwa, ale na filmwebie siedzą też ludzie, którzy skończyli już podstawówkę. Taki lajf.

Też uważam, że oceny są zawyżone z powodu euforii, że jakiś polski film wreszcie jest na światowym poziomie - dobry i dobrze zrobiony (chociaż ja uważam, że od paru lat jest coraz lepiej), ale zaniżać z tego powodu do 2 to dziecinada i tupanie nóżką.

trzy1eden

Kolego! jeśli myślisz, że lekarze są jak w Leśnej Górze to winszuję! Zapraszam do nas na oddział, znajdziesz równych lub większych wariatów... jeśli sam do nas nie trafisz, przypadkowo całkiem, Ty będziesz spał a co będzie się działo wokół Ciebie, to sobie oglądnij właśnie w tym filmie. Ściskam i życzę dużo zdrowia!

ocenił(a) film na 9
trzy1eden

Incepcji daję 1

ocenił(a) film na 8
trzy1eden

pretensjonalna jest Twoja opinia-nie film, o ktorym piszesz. akurat produkcji tej daleko jest do patosu i pretensjonalności, rzekłabym, ze jest wręcz bardzo autentyczny i pokazuje człowieka z ambicją, ktorego spotykają rozczarowania, a jego droga do sukcesu jest długa i kręta. nie uważam, żeby był to film lepszy od pianisty, czy incepcji, jak to sugeruje ranking i ocena zwykłych polskich odbiorców, którzy ekspertami od kina nie są, ale jest to obraz przyzwoity i uwazam, ze Twoje negatywne nastawienie wobec niego wynika z wielu pozytywnych opinii na jego temat, które, jak widac, bardzo Ci nie odpowiadają. 'bogowie' to jeden z lepszych filmów polskich ostatniego czasu i warto tę pozycję chociaż docenić, bo nikt nie każe się nią zachwycać.

trzy1eden

Trollujesz i to ewidentnie. Tymniemniej i tak uważam Cię za palanta.