8,0 376 tys. ocen
8,0 10 1 376017
7,3 67 krytyków
Bogowie
powrót do forum filmu Bogowie

"Polska szkola udzwiekowienia" tym razem nie maczala paluchow w filmie i o dziwo wreszcie nie trzeba sie domyslac dialogów.

androgenius

a ja jakos mialem problemy z dialogami... i sprawdzam dzwiek na planie polak.. post produkcja dzwieku polacy.. nic sie nie zmienia..

androgenius

Dokladnie! To zmora polskich filmów. Owszem,nasz język jest szeleszczący, ale czasami ni chu...po polsku nie rozumim! ;)

ocenił(a) film na 8
peterson78

Jak bzyczenie muchy czy słychać głośniej niż dialog to nawet najwyraźniejszy język by nie pomógł.

korozjantka

Aż tak skrajnie?!! :D. Ja w drugą stronę piłem, ale to fakt, czy jest kiepsko bo stary film czy nowo ale też kiepsko to mucha musi być! Ale on przecież nic niezawiniła , że akurat znalazła się w kadrze lub tuż nad.To jej miejsce...Biedna...:( ;)
ps.ale już ok, bo wraca na "scene" czy nawet już "lata"?! ;) Oby nie bzyczała za głośno! :D ;)

ocenił(a) film na 7
peterson78

W żadnym filmie nie miałem tego problemu. Wręcz przeciwnie, udźwiękowienie w polskich produkcjach wydaje mi się bardziej naturalne niż w tych zza oceanu.

marcin_60

no to ja na przyklad preferuje te "nienaturale w tych zza oceanu" czyli takie, ze rozumiem co mowia.. pomijam aktorow co belkocza cos pod nosem jak Matthew w Interstellar..

ocenił(a) film na 8
androgenius

Dla mnie wciąż połowa dialogów z urwanymi końcówkami, może akcja - zrefundujmy mikrofony polskim dźwiękowcom?

użytkownik usunięty
vender_x

Może pora iść do laryngologa?

ocenił(a) film na 8

Dziwnym trafem filmy anglojęzyczne w większości brzmią jak poranny świergot sikorki, czysto do bólu.

ocenił(a) film na 7
androgenius

No niestety ja miałem problem ze zrozumieniem dialogów na blu ray. Część za cicho, część wybełkotana.

ocenił(a) film na 7
Anduril

Na tle innych polskich pożal się boże filmów tutaj akurat nie było tragedii, bywa tak źle, że więcej się zrozumie dorzucając hawajskie napisy puszczone na głośnik kodem Morse'a :D