PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291383}

Borat: Podpatrzone w Ameryce, aby Kazachstan rósł w siłę, a ludzie żyli dostatniej

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
2006
6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 195538
6,0 67 krytyków
Borat: Podpatrzone w Ameryce, aby Kazachstan rósł w siłę, a ludzie żyli dostatniej
powrót do forum filmu Borat: Podpatrzone w Ameryce, aby Kazachstan rósł w siłę, a ludzie żyli dostatniej

podoba mi się przewrotność tego filmu. kazachstan się obraża, a to przecież ameryka się "zaprezentowała".
wie, ktoś może na ile sceny były prawdziwe, a na ile ustawiane?

tapchan_2

Stawiam ze ponizsze sceny sa prawdziwe
1. Scena w metrze
2. Spiewanie hymnu
3. Lekcje kultury
4. Porwanie Pameli

Nie od dzis wiadomo ze Amerykanie troche "odbiegaja"

ocenił(a) film na 10
VvX

No... po porwaniu pameli musiał nieźle wpierdziel dostać od ochroniarzy. :> W filmie było tylko pokazane jak go ściągneli do gleby i jedyne co zdołał powiedzieć to OK OK :>

P.S.
A ta scena jak się bił z producentem była bez kitu hardcorowa... aż mi sie nie dobrze zrobiło... ale film i tak polecam ;)

ocenił(a) film na 9
VvX

mi się wydaje że właśnie scena z Pamelą była ustawiona...coś kiepsko zagrała "Pam":)...gdzieś uciekła na ulice zamiast do ochroniarzy uciec, którzy byli w pobliżu...

możliwe że ochroniarze nie wiedzieli, ale "Pam"...wydaje mi się że to była scena ustawiona(jedna z nielicznych)

mowcie_mi_mistrzu

Ludzie!!!! kiedy wreszcie dotrze do Was, ze wszystkie sceny w tym filmie byly ustawione?????
Rozumiem, ze w Stanach wierza, ze wrestling, to autentyczne zapasy, a Borat to "dokument", myslalem jednak, ze Polacy sa troszke inteligentniejsi.

ocenił(a) film na 9
cezaryba

Porwanie Pamieli nie bylo ustawione? Ochujaliscie do reszty? Ali G jest tam dobrze znany, przy kreceniu filmu jest cala ekipa, kamery itd.
Film smieszy a zarazem wkurza. Wywyzsza amerykanow a w rzeczywistosci to oni nie maja wiekszego pojecia o swiecie. Ostatnio bardzo nie lubie tego pustego kraju. JEDYNY ich plus to pieniadze.

ocenił(a) film na 10
Breadfan

Jak ten film wywyższa Amerykanów to chyba z tobą jest coś nie tak...