4,3 8,9 tys. ocen
4,3 10 1 8902
2,8 17 krytyków
Borderlands
powrót do forum filmu Borderlands

Bezczelna kpina z uniwersum. Oszczana fabuła, kostiumy z odzysku, jakby twórcy nie mieli pomysłu na kino. Gra, która była krwawą sieczką nie ma ani jednej mięsistej sceny z giwerami! Tępy scenariusz dla upośledzonych, cosplay zamiast wiarygodnych ciuchów, do tego tona naj***nego green screena. Obrzydliwa, cyniczna produkcja, która drwi sobie z graczy.

chris3z8

Zgadzam się, film o niczym...

ocenił(a) film na 2
lukasziks

Nie tyle, co o niczym, co paskudnie zrealizowany! To się źle ogląda.

chris3z8

Sądzisz, że film ten "pokona" sequel "Puchatka: Krwi i Miodu"?

ocenił(a) film na 2
religawojtek

Jest jeden haczyk

ocenił(a) film na 2
religawojtek

Każdy wie, że Puchatek tworzonym jest dla beki czy uciechy. A to rzekomo przechodziło korektę w postprodukcji.

ocenił(a) film na 3
chris3z8

No i nie zapomnijmy, że pierwszego i drugiego Puchatka kręcono za psie pieniądze. Kontynuacja będzie kręcona podobnie, bo tak zwyczajnie się będzie opłacało dla wszystkich zaangażowanych. Borderlands, tymczasem, kosztowało 120 milionów dolarów, a dokrętki realizowane przez Tima Millera kosztowały około 30 milionów.

ocenił(a) film na 2
de_dust2

Dokładnie. Tyle pieniędzy utopić i nadal mieć projekt nieukończony. Wiedzieli, że nie da się tego uratować, więc wrzucili do dystrybucji.

de_dust2

Dokładnie. Puchatka nakręcono za psie pieniądze, a i jeszcze sporo zarobił. A tutaj zapowiada się nie tylko jeden z kandydatów na najgorszy film w tym roku, ale i największa klapa finansówa. Szkoda.

chris3z8

Po trailerze już wszystko było wiadome. Tragicznie dobrana obsada, tragiczne kostiumy, tragiczna oprawa wizualna, wszystko tam wyglądało źle. No i to pegi13 to jakis zart. W każdym razie wystarczył mi trailer i fakt, że ten film jest totalną klapą w ogóle mnie nie dziwi.

ocenił(a) film na 6
chris3z8

Ja ogólnie nie znam tego uniwersum i mnie zupełnie nie interesuje pierwowzór, ale tak jako sam w sobie to ten film nawet spoko był. Oczywiście dość prymitywna rozwałka z na siłę wsadzanymi relacjami, no i totalnie nieśmiesznym robotem, ale zrealizowano to sprawnie. Główna bohaterka nie irytuje i można uwierzyć w jej sprawność fizyczną. Tak samo widziałem filmy z gorszymi efektami komputerowymi. No i przeszkadza bardzo brak krwi i flaków, ale gdzie one w dzisiejszych czasach są?

No przeciętniak ogólnie. Taka tępa rozrywka, nawet można obejrzeć.

Wiadomo, że Strażnicy Galaktyki, czy Dungeons and Dragons jest o wiele lepsze. Ale w sumie wolę Borderlands niż ostatnich Pogromców duchów, 65, Shazam 2, Damsel czy Ministerstwo niebezpiecznych drani. O Rebel Moon nawet nie wspominając. Borderlands przynajmniej szybko się kończy i zdaje sobie sprawę ze swojej wtórności, więc jest znacznie lepsze niż którakolwiek z części Rebel Moon. 

ocenił(a) film na 2
RipRoy

Mamy takie czasy, że filmy same prześcigają się lub udzielają w konkursie, który jest najgorszy, najbardziej paskudny i najmniej rozrywkowy :)

ocenił(a) film na 8
RipRoy

Mnie się bardzo podobały wszystkie Pogromcy Duchów, Shazam 2 uważam za jeden z najlepszych filmów DC, Ministerstwo niebezpiecznych drani to fajna brutalna komedia wojenna, co też bardzo lubię. Rebel Moon obie części to według mnie super filmy scifi z przygodą.

ocenił(a) film na 8
chris3z8

A mnie się podobał. Za to najgorszym filmem z tego roku, według mnie jest Diuna 2. Super monotonna, idealna do zasypiania.

ocenił(a) film na 2
Eskim0s

Też nie rozumiem tego spuszczania się nad Diuną. Mętne dialogi, depresyjna kolorystyka i ładowanie widza potwornymi uproszczeniami w fabule.

ocenił(a) film na 7
chris3z8

Przeczytałem wasz płacz i naprawdę żal.pl klasyczny obraz filmweb. Mentalna bieda dzieci którzy chcą arcydzieła za każdym razem. Film nie jest najlepszy ale oddaje ducha pandory i borderlands. Trochę za bardzo z gry ale mimo wszystko. Jestem fanem tej gry i nie oczekiwałem arcydzieła a dostałem po prostu rozrywkę. Scenariusz jest ok i musi mieć trochę uproszczen. Bo inaczej film musiałby mieć kilka części. No ale znaffcy z filmweb jak zawsze wiedzą lepiej wszystko i kręcili by same arcydzieła. W rzeczywistości zachowujecie się jak płatki śniegu ciągle obrażone i popłakane.

ocenił(a) film na 2
Godtormentor

Powiedz to krytykom w Stanach, którzy nie zostawili na nim suchej nitki. Takie samo gadanie dla gadania, bo innym się podoba, a mnie nie.

ocenił(a) film na 2
Godtormentor

Czy oddaje ducha pierwowzoru, wahałbym się z takim stwierdzeniem. Claptrap w oryginalne był irytujący, ale miał świeże żarty, a tutaj jedynie wkurza i denerwuje swoimi wygłupami. Fabuła na kolanie, jeszcze widać, że technicznie film rozjeżdża się między komputerowymi efektami z otoczeniem, a próbą maskowania niedoskonałości tanimi kostiumami. Nawet widać tę Perukę Lilith, jak się giba na głowie nie czuć, że to autentyczne włosy tylko marnej jakości stylizacja.

ocenił(a) film na 7
chris3z8

Właśnie claptrap miał najlepiej ogarnięte to z oryginałem tak samo jak Tiny Tina i aż się uśmiechnąłem przypominając jej teksty z trójki . Tutaj wszystko ładnie powsadzane. niestety musieli wszystko upchnąć w jednym filmie. co do cgi to nie raziło jakoś choć fakt "prostowanie" lillith troche nienaturalne. ja generalnie na filmach akcji aż tak nie zauważam żeby cgi było spartolone chociaż nie podobała mi się scena w kanionie. Dużo by pewnie znaleźć w filmie mankamentów , ale rdzeń scenariusza się sprawdził , mogłoby być rozwinięte ale kto by wytrzymał 2.5h w kinie jak nie hard fani gry. wiele filmów rozkładać na czynniki pierwsze zniszczyło by fun oglądania filmów. ja tak nie robie i często na średnich filmach potrafie się dobrze bawić. biore zawsze wielki dystans i nie oglądam trailerów teaserów i nie nastawiam się na film. polecam zmienić optykę

Godtormentor

Przecież Tiny Tina to tylko cień oryginału, w odniesieniu do niego to
wręcz grzeczna dziewczyna.

ocenił(a) film na 6
chris3z8

To w uniwersum nie występowały Siki Treszerów i Dolina Szczocha?

ocenił(a) film na 3
chris3z8

Scenografia i Jack Black w roli Claptrapa, to jedyne pozytywne aspekty tej abominacji...

ocenił(a) film na 2
Veselar

No, nie wiem. Mnie nawet scenografia nie zachwyciła. Jedyne, co dzisiaj pamiętam, jak udawali, że jest przemoc na ekranie...