4,8 52 tys. ocen
4,8 10 1 52159
4,3 26 krytyków
Brüno
powrót do forum filmu Brüno

Wiem że część osób na ten film idzie i nawet nie wie że Brüno to postać fikcyjna a cały film to parodia współczesności. Dziś jestem świeżo po seansie i chciałabym obejrzeć film raz jeszcze. Komedia- to gatunek gdzie rzadko trafiają się perełki a myślę że Brüno jest właśnie taką perełką.
Ale fakt, jeśli gorszą cię penisy to nie idź.

ocenił(a) film na 7
jedzkredki

Naprawde niektórzy myślą że Bruno jest prawdziwy? Myślę że naprawde jacyś skończeni *****... ale mniejsza o to. Z tego co widziałem w zwiastunach, z tego co Bruno wyczyniał wcześniej, oraz z tego co widziałem w "Boracie" wnioskuje że jest to fajny i w sumie mądry (aż trudno w to uwierzyć, co nie? Ale tak jest) film.
A jak kogoś gorszą penisy to:
a) Jest facetem i ma straszne kompleksy. Pewnie uzasadnione
b) Jest kobietą i ... no cóż... albo została skrzywdzona przez naszą okropną, krwiożerczą, brudną i wiecznie pijaną płeć... albo jest dziewicą i penisy bardziej ją przerażają niż gorszą. Ale nie martw się maleńka, nie ma się czego bać...

Kulasisko_Pospolite

Heh... wydaje mi się, że spora część naszego światłego społeczeństwa jest przekonana, że przeciętny gej wyglądem i zachowaniem przypomina Brunona. Czy są skończonymi ...? Niekoniecznie, po prostu: 1. Ci "przegięci" zwracają na siebie największą uwagę 2. Ci "nieprzegięci" nie zwracają uwagi w ogóle, a wyżej wymieniona część naszego światłego społeczeństwa nie ma o ich istnieniu zielonego pojęcia.
Jeszcze nie widziałem filmu, ale wydaje mi się, że Cohen nie jest tak inteligentny, jak mu się wydaje - wystarczy obejrzeć "Borata". Idea filmu być może była mądra, ale w niektórych momentach jej kosztem serwowano nam żarty w stylu balonika z prezerwatywy. Podejrzewam, że podobnie będzie tutaj.

ocenił(a) film na 9
Kulasisko_Pospolite

Może zaznacz, że dziewicą nieuświadomioną i wychowaną w przekonaniu, że seks (w tym rozumieniu, jakie było przedstawione w filmie, oczywiście) to największe zło, a wystawianie swoich walorów na widok publiczny powinno być karane spaleniem na stosie.

Nie wszystkie dziewice zasłaniają oczka, kiedy widzą tego typu sceny, uwierz.