4,8 52 tys. ocen
4,8 10 1 52159
4,3 26 krytyków
Brüno
powrót do forum filmu Brüno

Nie dla sztywniaków. Świetna rola, doskonałe dialogi i sceny. Popłakałam się kilka razy ze śmiechu i o to chodziło! Na pewno wrócę do tego filmu, szczególnie do sceny, kiedy Bruno był u medium. Najlpsze jest to, że wiele scen było kręconych w ukrtytej kamerze, miny ludzi bezcenne. Pozdrawiam

użytkownik usunięty
basiamichalak85

mi tez sie podobalo, swietna rola Cohena, koles sie poprostu staje swoimi postaciami

basiamichalak85

W sposób absurdalny i bez pardonu wyśmiewa gejów, wojujących heteryków, świat mody, sław i mediów oraz
całego ich otoczenia włącznie. Nikomu nie przepuścił. Kompletne kretynizmy sytuacyjne z zastosowaniem
pełnej powagi i hollywoodzkich/telewizyjnych ckliwych chwytow "za serce" mnie zniszczyło :) Jest to pierwsza
naprawde dobra komedia od bardzo długiego czasu jaką widziałem. Tym bardziej, że naprawde wiele scen ma
tu znamiona 100% autentyczności i jakkolwiek niektóre są wręcz na zdrowy rozum nie do przyjęcia i umysł
broni sie przed przyjęciem jako prawdę to są naprawde przekonywujące. I to nie tylko dzieki
paradokumentalnej stylistyce. Prowokacje i stawianie ludzi w nieoczekiwanych i trudnych/niespotykanych
sytuacjach naprawdę się tu sprawdza.

ocenił(a) film na 10
basiamichalak85

w pełni popieram !! :)

wreszcie komedia ,która jest naprawde śmieszna , też kilka razy płakałem ze śmiechu , świetny film nie dla sztywniaków , POLECAM !!!!!!

ocenił(a) film na 5
wariatos1986

Nie jestem sztywniakiem, bardzo lubie luzne czasami bezsensowne ale jakze smieszne komiedie co zreszta mozna zobacyzc po filmach ktore ogladnolem i ocenilem, niemniej jednak bruno rozsmieszyl mnie tylko 2 razy ale tez nie były to mega smieszne sceny na ktorych bym wrecz plakal, dlatego tylko 5/10.

ocenił(a) film na 3
basiamichalak85

wg mnie to jedna z najgorszych komedii jaką oglądałem, sztywniakiem nie jestem, możesz się każdego spytać, ale śmiałem marne kilka razy z głupoty filmu, film śmieszny dla młodszych.. jak chcecie zobaczyć prawdziwą komedię, to obejrzyjcie serial 'przyjaciele' ;]

Maarcin

Jak możesz porównać serial przyjaciele do filmu Brüno który miał pewien przekaz ? Widać pozostaje ci oglądać filmy typu "komedie romantyczne" o żadnym przekazie typ scenariusza -poznam-zaszalejemy-idziemy do łóżka-rozstajemy się-wracamy do siebie-bierzemy ślub koniec filmu a i na dodatek za rok wyjdzie część druga takiego filmu.

ocenił(a) film na 10
Maarcin

Maarcin

Przecież ty jesteś "młodszy" więc dlaczego piszesz że bruno to film dla dzieciaków ?? Ja mam 23 lata i dla mnie to bardzo fajny film ,3 razy płakałem ze śmiechu.Pewnie napiszesz że masz 25 lat albo i więcej ? Wyobraz sobie że na zdjęciu wyglądasz na 15-16.A twierdzeniem że przyjaciele to prawdziwa komedia udowodniłeś że masz mentalność 14 letniego dzieciaka.

PS:Kogo "każdego" można zapytać że nie jesteś sztywniakiem ? Kolegów 15 latków ("mega wariatów") ??

ocenił(a) film na 10
wariatos1986

PS2 : i mega zajefajnych wyczesanych cool krejzoli ???

wariatos1986

film WYPAS,smiechy cały czas.kapitalny jest bruno.