PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459973}

Bracia

Brothers
2009
7,5 142 tys. ocen
7,5 10 1 142482
6,5 31 krytyków
Bracia
powrót do forum filmu Bracia

Super film. Tak właśnie wygląda wojna, która jest tragedią zwykłych ludzi a nie tych "wielkich". Minusem może być to, że jest trochę sztywny, ale i tak mu wystawiam 10.

ocenił(a) film na 8
kadmina

jestem świeżo po seansie, zgodzę się z twoja opinią lecz nie do końca film prawdopodobnie bardzo dobrze odzwierciedla zachowanie człowieka po takich przeżyciach wojennych jednego z głównych bohaterów, użyłem słowa prawdopodobnie ponieważ nikt nigdy nie będzie tego pewny jeśli nie odczuje tego na własnej skórze..
za to użyłaś słowa sztywny, no cóż to jest dramat, a klimat został tutaj jak najbardziej zachowany, bardzo dobra gra aktorska Tob'iego Maguire'a jak i reszty aktorów, pewne sceny dają o sobie przypominać nawet po seansie, np. gdy Sam zaczyna awanturować się w domu aż do przyjazdu policji, według mnie jest to ujęcie kluczowe dla tegoż dramatu.
ogólna ocena ode mnie mocna 9 z plusem, film z całą pewnością na taka ocenę jednogłośnie zasługuje, POLECAM

ocenił(a) film na 8
kadmina

Rewelacyjny film. Świetne studium psychiki ludzkiej, dobra obsada i muzyka. Warto obejrzeć.