PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459973}

Bracia

Brothers
2009
7,5 142 tys. ocen
7,5 10 1 142479
6,5 31 krytyków
Bracia
powrót do forum filmu Bracia

mało wyrazisty i nieco przymulony. owszem, jest doskonale zagrany, dobrze są oddane emocje, jednak widziałem już dużo lepsze dramaty, co zmienia faktu, że film jest dobry i wart obejrzenia.

baltazariusz

zgadzam się. Trochę przymulony. Fabuła generalnie dobra, jednak wątek np. romansu nie jest do końca rozwinięty . Szczerze, to spodziewałam się czegoś lepszego;)

ocenił(a) film na 4
4everloveyou7

Biorąc pod uwagę zapowiedzi, obsadę aktorską i wydźwięk jaki miał ten film wywołać, jest zdecydowanie poniżej oczekiwań. Nic specjalnego, mówicie o dramacie i rolach dramatycznych Spider-man i Donie oczywiście nie zawiedli, jeżeli idzie o Królową Amidalę, poważnie się zawiodłem nie pokazała nic.

Z drugiej strony jednak może właśnie o taki zabieg artystyczny twórcom chodziło - o pokazanie błahości z jaką tego typu rzeczy następują, o błahość dobra, zła, ludzkich zmian, pojęcia i postrzegania tzw. "miłości". Tylko czy zakładając błahość tych uczuć i emocji warto w ogole robić o tym film?

ocenił(a) film na 10
baltazariusz

mnie się podobał, pierwowzoru nie widziałam, ale ten film był dość dobry. no może bym inne zakończenie zrobiła..... Co do romansu racja, byłoby lepiej gdyby bardziej go rozwinęli. z Gry aktorskiej najlepsza była córeczka, Izzie, a natalie portman grała tak trochę nijak