PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459973}

Bracia

Brothers
2009
7,5 142 tys. ocen
7,5 10 1 142479
6,5 31 krytyków
Bracia
powrót do forum filmu Bracia

Bracia 9/10

ocenił(a) film na 9

Omg.. jak ja dawno nie pisałam recenzji.. nawet nie wiem jak sie za to zabrać teraz . ;p
Jestem świeżo po obejrzeniu go. Bardzo mnie poruszył bo powinien i nie odwadniałam się
czyli było idealnie co do reakcji ;p.
Normalnie bym go nie obejżała bo nie ma zachęcającej okładki, jednak jestem jedną z tych
osób co zwracają jednak na okładkę uwagę.;p
I pytanie... co mnie zachęciło do obejrzenia jak nie okładka ? Jake Gyllenhall ;D. Po Księciu
Persji jestem jego fanką xd.
Ogółem co do filmu no to tak...
Na ocenę 9/10 jak najbardziej zasłużył... zastanawiałam się jednak nad 10 ale czułam że
czegoś mu brakowało.. Nie jestem za bardzo za dramatami i dlatego pewnie tylko 9... ale
jak stawiajac sie na pozycji w dramatach jaka ocena to dalabym 10 i nnie wiem czy by tego
nie zmienic.;p
Nie potafie wam tego opisać... ale to była jakby bomba. Cały czas trzyma w napięciu./. ia
taaa atmosfera.. WOW !
ale sie napisalam xd. a połowa to moje wrażenia a nie film xd. Wybaczcie ale musialam ! ;p
PPOLEEECAM !

apis1

taaaak film genialny, obejrzałam go przed chwilą. również dla jake'a, ale jego fanką jestem od dawna;)

ffeater

Zgadzam się film bardzo dobry, 9/10 jest zasłużone w pełni. Film trzyma w napięciu caly czas i do tego rola Tobey Maguire nie sądziłam że potrafi zagrać takie emocje i ten obłęd w jego oczach. Nie mogłam go poznać spodziewałam się kogoś w stylu Spider-mana (okropna rola) a tu wychudzony żołnierz zdolny do wszystkiego. Naprawdę super.

nikaaaa00

na mnie też tobey zrobił ogromne wrażenie! i również spodziewałam się po nim jakiejś beznadziei a tu takie zaskoczenie.. udało mu się.

ocenił(a) film na 8
ffeater

Witam

Świetna gra Tobiego i Jaka którego polubiłem za Persję, super zagrała również Natalii, zepsuli tylko końcówkę (ostatnie 20 min) od momentu jak Jake wszedł a Tobi zaczoł wariować - spaprali to.
Generalnie film zrobiony za małe pieniądze a wszystko ładnie trzyma się kupy.

ocenił(a) film na 7
apis1

No może ja 9 punktów nie dam ale film na pewno jest godny polecenia. Przyjemnie od czasu do czasu obejrzeć jakiś film o przyziemnych problemach, gdzie nikt nikogo nie goni z piłą motorową albo ratuje świata przed zagładą. Tobey pokazał, że jest odbrym aktorem i umie grać tym większy plus dla filmu. Dobrze, że zatrudnili do niego trójkę dobrych aktorów, którzy podźwignęli produkcję bo bardzo łatwo można było spaprać ten film.

reese

Zgadzam się. Scenariusz sam w sobie był dobry, ale to gra trójki aktorów jest główną wartością tego filmu wg. mnie. Polecam.

reese

Tobey Maguire jest dobrym aktorem i wie to każdy, kto oglądał jakieś inne jego filmy poza Spidermanem.

ocenił(a) film na 5
apis1

a mnie at zaciekawia okladka