Dawno nie widzialam tak fajnego madrego filmu, opis jest do dupy bo spodziewasz sie czegos innego niz jest pokazane, problem żołnierzy wysylanych do Afganistanu
Zgadzam się....film bardzo poruszający, taki po którym długo nie możesz wstać z fotela.....Scena Tobeya w kuchni była dla mnie tak wstrząsająca że w tym momencie poczułam suchość w ustach i znieruchomiałam.
Ten film powinien być ostrzeżeniem dla wszystkich żołnierzy wybierających się na misje do Afganistanu i Iraku, aby nie skusiła ich sława, gloria czy kasa....bo jak powidział na końcu Sam /Maguire/ "... tylko polegli mogą zobaczyć koniec wojny - ja zobaczyłem ale nie wiem czy potrafię jeszcze żyć...", co z tego że wracają żywi fizycznie.....skoro psychicznie, duchowo są już martwi...Wielkie brawa dla Pana Spidermana, mniejsze dla Portman, która była tylko ozdóbką filmu jak również Jake'a Gyllenhaala, który tu grał przeciętnie / tłumaczę to tym, że dostali akurat takie role, w których nie mieli szansy wykorzystać swojego potencjału/. Całośc jednak powalająca.
Zgadzam się Tobey zagrał tu wspaniale! Piękny, poruszający film. Nie mogę pojąć jak można być tak okrutnym jak ci terroryści w stosunku do żołnierzy... Jak dla mnie na prawdę rewelacyjny, na długo pozostaje w pamięci i chwyta za serce.
Realistyczny piękny film, polecam też soundtrack tego filmu zrobiony przez T. Newmana