PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459973}

Bracia

Brothers
2009
7,5 142 tys. ocen
7,5 10 1 142479
6,5 31 krytyków
Bracia
powrót do forum filmu Bracia

Wyjatkowy

ocenił(a) film na 9

Film wyzwala ogromne emocje. Świetna kreacja Maguire'a. Warty obejrzenia...

ocenił(a) film na 8
asteria1740_93

Potwierdzam i dodam jeszcze od siebie, że po tym filmie Maguire nie jest juz dla mnie synonimem Spidermana.. To jego najlepsza rola.. Nie sądziłam, że potrafi tak zagrać..

ocenił(a) film na 7
BlackkMamba

zgadzam się, też byłam zaskoczona,że maguire jest aktorem a nie spidermanem;)

ocenił(a) film na 7
wishka

Mnie Maguire bardzo pozytywnie zaskoczył. Film moim zdaniem trochę nudny, ale są sceny perełki :). I dopasowana muzyka :)

asteria1740_93

Emocje w tym filmie sięgają zenitu. Jestem wgnieciona w fotel. Maguire był świetny, ale dla mnie największą i najlepszą rolę odegrała Bailee Madison - była wprost rewelacyjna, w życiu nie widziałam, żeby dziecko w tak doskonały sposób umiało wcielić się w postać. Będą z niej ludzie, niech tylko nie zbłądzi.

asteria1740_93

To prawda dużo w nim emocji. Większość filmu przepłakałam, to jak bohater dusił w sobie tę tajemnicę, katował się nim.
Film pokazuje wojnę, może nie wojnę tę prawdziwą, ale w człowieku, zmaganie się ze swymi własnym bólem po niej.
Polecam.

asteria1740_93

Trochę przypomina Possession z 2009 roku, ale generalnie mnie się podobał... Trzyma w napięciu...;)

ocenił(a) film na 6
asteria1740_93

Dla mnie to przeciętny dramat obyczajowy - przewidywalny i nie trzymający w napięciu. Gra Maguira jest słaba - cały czas ma tą samą smętną minę. Zauważcie jak w filmach krzywi się di Caprio. A tutaj mamy smętną twarz Magiura i to ma wystarczyć.

sungam

takk....Tobey zagrał super, szczególnie scenę w kuchni. Aż mnie zatkało. Zgodzę się z Tinteczką - Bailee Madison była (jak dla mnie) największą perłą tego filmu. co do ogólnego wrażenia - średni. spodziewałam się czegoś lepszego...wiadomo, obsada.

ocenił(a) film na 6
asteria1740_93

Jak dla mnie Maguire zepsuł ten film. Strasznie mnie drażnił swoją grą. I te jego oczy:/ O wiele lepszy jest duński pierwowzór z 2004 roku http://www.filmweb.pl/Bracia Tam emocje były, tutaj jakieś płaskie to wszystko.