PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459973}

Bracia

Brothers
2009
7,5 142 tys. ocen
7,5 10 1 142482
6,5 31 krytyków
Bracia
powrót do forum filmu Bracia

...jak reklama danio ;/
słabizna

ocenił(a) film na 8
N_Pietrow

Jeżeli ktoś wybiera się na ten film z nastawieniem na wielkie kino akcji to niech lejpiej wyda pieniądze na coś innego. Historia miała być sama w sobie "prosta" bez zaskakujących zwrotów akcji. W tym filmie chodziło przede wszystkim o emocje, ukazanie dramatu jaki przeżywała rodzina (a zwłaszcza główny bohater). Jak dla mnie bardzo dobry film.

ocenił(a) film na 3
Pitta

oj filmu akcji to ja na pewno nie chciałem zobaczyć ;-]
nie chodzi mi o to żeby na końcu było wielkie łoł [czyt. wow]

film w założeniach miał być chyba dramatem psychologicznym, historią o mrocznej części umysłu, która budzi się, dochodzi do głosu, nie daje normalnie funkcjonować, demony przeszłości i takie tam czary mary ;-]
ale jakoś tak wszystko płytkie i powierzchowne, przewidywalne w sensie, że wiadomo - Sam zaraz będzie rzucał talerzami, bo tak jest zawsze w tego typu opowiastkach

nic nowego, widziałem już takie filmy, ale weteran był z Wietnamu, było chyba coś o Korei, z Iraku też już ktoś wracał na dużym ekranie i nie mógł się przystosować
wielka kalka, przyznaje - estetyczna, tylko ile razy można oglądać "ten sam" film ;-]

ocenił(a) film na 8
N_Pietrow

Po części się z Tobą zgodzę- film był może trochę przewidywalny i taki "amerykański", ale nie raziło mnie to. Dla mnie to produkcja bardzo wzruszająca i pełna emocji. Swoją drogą chciałabym zobaczyć duński pierwowzór- prawdopodobnie jest lepszy od nowszej wersji.

ocenił(a) film na 3
Pitta

No skonfrontowanie go z oryginałem mogłoby być rzeczywiście ciekawym doświadczeniem
Nawet bym zęby zacisną, że znowu „ten sam film” oglądam ;-]

ocenił(a) film na 5
N_Pietrow

Szczerze, ten film nie był czymś specjalnym, akcja już nieraz przerobiona, za szybki zwrot akcji, mało scen z TYTUŁOWYMI braćmi i pokazywania relacji miedzy nimi... Moja ocena to 6.

ocenił(a) film na 6
Pitta

Mnie akurat to raziło w tym filmie, choć nie wychodzę z założenia, że przewidywalność jest czymś złym w filmie.
Obraz, wydawał się wtórny i nie podobał mi się (jako całość).

ocenił(a) film na 6
N_Pietrow

generalnie po obejrzeniu zwiastunu można było domyślić się nie tylko przebiegu akcji, ale tez bez problemu znać zakończenie. panowie pd marketingu nie odrobili pracy domowej

ocenił(a) film na 10
N_Pietrow

Film ogólnie bardzo dobry, mnie się fajnie oglądało. ale prawdą jest, że bardzo przewidywalny.

ocenił(a) film na 7
yska1988

bardzo przewidywalnemu filmowi dajesz 10/10?! znaczy się lubisz być mądrzejsza/y od reżysera...