Najbardziej porąbany film jaki oglądałem w ciągu kilku ostatnich lat, idealnie oddaje obraz zniszczonej psychiki ludzkiej i do czego są ludzie zdolni, gdy są odcięci od świata bez żadnej nadzieji. Powtarzam: porąbany - to słowo chyba najlepiej opisuje ten film. 8/10
NIE porąbany >>> REALNY!!! prawdziwa natura człowieka! właśnie w takich sytuacjach widać "kto jest kim etc." FILM aż do bólu to ukazuje...../
To prawda, jest realny. Ale właśnie w takich sytuacjach psychika zostaje naruszona do granic wytrzymałości, z czym człowiek nie może sobie poradzić w żaden sposób. Jedyne co mu pozostało to walczyć o przetrwanie, lecz tak jak mówiłem... gdy ta granica zostaje naruszona nawet przetrwanie potrafi doprowadzić do szaleństwa i "włącza się" dzikość oraz instynkt zwierzęcy. A że człowiek to zwierzę, które wyewoluowało, to taka jest właśnie natura człowieka.
daniello, Twoja wypowiedź sugeruje, że a)człowiek to jedyne zwierzę u którego zadziałał mechanizm ewolucji, b) że człowiek już nie jest zwierzęciem, bo 'wyewoluował' z tego stadium. Otóż człowiek to zwierzę takie, jak każde inne, o tyle się różni od reszty, że wynalazło koło/TV/atomówki. Ten film nie odkrył niczego nowego. Nie będę negował Waszych ocen, każdy ma prawo do własnego zdania. U mnie w porywach by dostał 6/10, za spieprzony koniec i bezsensowny wątek najeźdźców, który służył chyba tylko zaspawaniu drzwi do piwnicy.
- i TU właśnie się mylisz (koło/TV/atomówki nier majanic do rzeczy) ....człowiek, (nie ukrywając, jako zwierzę) zrobi wszystko, bez wyjątku żeby przetrwać... jeżeli byś miał wybór TY lub ktoś inny??? to odpowiedź jest oczywista, walczyłbyś o każdą minutę swojego życia! Nie okłamujmy się...