Całkiem zabawna historia

It's Kind of a Funny Story
2010
7,1 79 tys. ocen
7,1 10 1 78663
6,3 14 krytyków
Całkiem zabawna historia
powrót do forum filmu Całkiem zabawna historia

Zdziwiło mnie bardzo ze w tematach forum zobaczyłam tylko pozytywne komentarze. Nie mowie ze zdziwiło mnie to ze się podobał, tylko ze nie było nikogo kto założyłby temat "to jest do dupy" albo podobny, jak to jest przy innych filmach.

Chciałabym się także dowiedzieć czy jestem całkowicie osamotniona w swoich odczuciach na temat tego filmu. Moim zdaniem był to świetny film, ponieważ w pewien sposób parodiował szara rzeczywistość szpitali psychiatrycznych. Bardzo umiejętnie zostało wplatane w fabułę komediowe "szczęśliwe zakończenie" do pozornie psychologicznego filmu.
Przecież wszyscy wiemy ze nikogo nie wyleczy się w 5 dni, ze nie wypościli by człowieka z zaburzeniami żywienia, ze nie ma szans na to, żeby pacjenci o myślach samobójczych uciekali do innych oddziałów, a już szczególnie na dach, ze w prawdziwym życiu nie ma czegoś takiego jak happy ending. Ale czy to czyni ten film gorszym? Moim zdaniem nawet lepszym.

mojnowyswiat

uważam podobnie. Ogólnie myślę że film miał bardzo duży potencjał ale został on w pewnym stopniu zmarnowany - słabi aktorzy, schematyczne zakończenie i tak jak wyżej napisała mojnowyswiat kilka fragmentów na granicy komizmu.

stokrootka

Mam nadzieje ze nikt nie odbierze mojej wypowiedzi jako negatywnej. Moim zdaniem, wszyscy czasem potrzebujemy właśnie takich filmów. Prostych, łatwych, a zarazem poruszających ważny temat, nie można do wszystkiego podchodzić na poważnie. Ale wydaje mi się ze wielu ludzi mogło się zawieść spodziewając się dramatu, czegoś podniosłego. Trzeba go po prostu oceniać w jego kategorii. Choć tak bardzo chcielibyśmy napisać ze to kiepski dramat, to przecież dobra komedia.