PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331608}

Całkiem zabawna historia

It's Kind of a Funny Story
2010
7,1 79 tys. ocen
7,1 10 1 78645
6,1 21 krytyków
Całkiem zabawna historia
powrót do forum filmu Całkiem zabawna historia

jakoś dzisiaj miałem dzień głupich filmów - najpierw Atrocious a teraz to...
Nie chce mi sie już pisać ale powiem to co w tutyle - miał gościu naprawde problemy w życiu... no rodzina alkoholików, zero przyjaciół - problemy w nauce...
no kur... ale co to ma być? WSZYSTKO MIAŁ !! i chciał sie zabić... nie no... coraz głusze te filmy kręcą....

hdc

Miał problem bo uczepił się jednej dziewczyny a w dodatku swojego najlepszego kumpla. Jeszcze żeby był chociaż brzydki to nie normalny chłopak no ale właśnie czepił się jednej dziewczyny i niemożliwość zdobycia jej stała się dla niego powodem depresji i myślami samobójczymi. No ale historia z happy endem poszedł do wariatkowa i od razu znalazł ładniejszą laskę.
W sumie to może jest jakiś sposób sam bym spróbował :D

ocenił(a) film na 8
hdc

Głupota wylewa się z każdego napisanego przez ciebie słowa...myślisz że depresja czy inne zaburzenia dotykają tylko osób które mają w życiu ciężko???

ocenił(a) film na 8
hdc

Nie rozumiem takich ludzi jak Ty hdc. Film bardzo dobry pokazuje problemy zwyczajnych nastolatków którzy myślą że jak się coś nie udaje to już koniec. A tak naprawdę niekiedy osoby które mają poważniejsze problemy radzą sobie lepiej od osób z małymi problemami. Widać żę kompletnie nie znasz życia

ocenił(a) film na 3
malllincia

ja oceniam to co widziałem w filmie a nie życie.w filmie widziałem słabą historię i to oceniam.nie masz żadnych podstaw do twierdzenia czy znam życie czy nie.

ocenił(a) film na 8
hdc

Każdy może mieć swoje zdanie, ja mam inne i może na tym poprzestaniemy :)

ocenił(a) film na 8
hdc

Tylko, że film nie skupia się na problemach głównego bohatera. Moim zdaniem chodziło o to, że dzięki miejscu, w którym spędził jakiś czas znalazł sens życia. On sam zdawał sobie sprawę, że jego problemy nie są bardzo duże, jednak mimo to był w depresji i miał do tego prawo. Chodzi mi o to, że nie oceniałabym tego filmu negatywnie tylko dlatego, że chłopak nie miał prawdziwych powodów do zmartwień...

hdc

@hdc
Przykro mi, ale bzdury totalne piszesz. Psychika ludzka to nie jest taki banał jakbyś tego chciał i jak tobie się zdaje. Nie potrzeba ŻADNYCH problemów, by z umysłem działy się różne niespodziewane rzeczy i by człowiek chciał się zabić czy po prostu miał zaburzenia nerwicowe, stany depresyjne itd.

ocenił(a) film na 3
Kazioo

my tu mówimy o psychice ludzkiej czy o filmie?

hdc

sorry, ale o czym był film? o wyprawie do zoo?

ocenił(a) film na 3
Headey

o życiu - ale przedstawienie życia (problemów życiowych) w ten sposób mi nie odpowiada, tyle w temacie :P

ocenił(a) film na 9
hdc

Nie każdy zrozumie ten film tak jak potrzeba, a szkoda bo ma bardzo duzy potencjal, mase przeslan i do tego lekka i przyjemna dawke humoru, jak dla mnie zdecydowanie 9/10.

Zal mi wszelkiego rodzaju ignorantow i dzieci zabierajace sie za filmy ktore nie potrafia zrozumiec...

ocenił(a) film na 3
Nozix

może spotkasz się z tym dzieckiem na żywo i powiesz mi to w oczy?

ocenił(a) film na 9
hdc

lepiej nie bo osmieszylbym cie intelektualnie

ocenił(a) film na 3
Nozix

już mnie rozśmieszasz :P

ocenił(a) film na 9
hdc

To fajnie lubie rozsmieszac dzieci ktore nawet nie przywiazuja wagi do znaczenia niektorych wyrazow

ocenił(a) film na 7
Nozix

dla mnie film spoko, mówi między innymi ,że ocenianie i porównywanie problemów tudzież ich braku nie ma sensu, bo każda istota ludzka jest bardzo indywidualna i każdy problem tak naprawdę jest problemem i czymś nad czym warto się skupić.. gdyby ta psycholog powiedziała mu : chlopak co ty odstawiasz, nie masz zadnych problemow to moze dalej probowalby sie zabic i moze kiedys w koncu by mu sie udalo i to wtedy bylaby tragedia..
moze nie mogl o tym co go boli pogadac z rodzicami - jak wiemy roznie bywa, no i w ogole fajne przeslanie, mnie sie podobalo ;)