PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483811}
6,5 217  ocen
6,5 10 1 217
Cafe de los maestros
powrót do forum filmu Cafe de los maestros

Czytajac wczesniejsze opinie na temat tego filmu jestem nieco zawiedziona. Dla mnie ten film byl niezwykly. Tu niesamowita byla pasja tych starzejacych sie ludzi ale i porywajacy rytm tanga argentynskiego. I coz, po obejrzeniu filmu poszlismy z mezem na nauke tego fascynujacego i uwodzicielskiego tanca. Mysle ze lepszej rekomendacji nie moze byc, bo ja ogladajac ten film wlasnie mialam ciarki na plecach :)

jolap4

Jeśli chodzi o muzykę i pasję starszych ludzi bardziej podobał mi się BVSC, a tango w różnych filmach jest porywająco pokazane niekoniecznie w Cafe. Gustavo powinien skupić się na muzyce, bo wychodzi mu dużo lepiej niż pisanie scenariuszy (a raczej nie-scenariuszy).
Film dla koneserów, na pewno pozycja obowiązkowa dla wszystkich sympatyków tanga i kultury latynoskiej. Za to soundtrack 10/10 ❤

ocenił(a) film na 8
jolap4

A mnie porusza takie zestawienie - w wyobraźni, oczywiście - tych twarzy staruszków, legend tanga, z twarzami współczesnych gwiazdek i gwiazdeczek muzyki popularnej i dyskotekowej. Niesamowite. Ta intensywność życia, duma, radość, pasja. Arystokracja kultury i sztuki.