7,4 288  ocen
7,4 10 1 288
Cani arrabbiati
powrót do forum filmu Cani arrabbiati

Nawet niezły

ocenił(a) film na 6

Film o bandytach, którzy po napadzie porywają kobietę, a później również ojca, który odwozi własne dziecko do szpitala. Mimo, że większość filmu toczy się w samochodzie, oglądałem go z niesłabnącym zainteresowaniem. Nie jest to w żadnym wypadku typowy film dla Maria Bavy, reżyser niestety nie mógł się tym razem wykazać jeśli chodzi o zdjęcia (choć krótkie ujęcie pierwszej zabitej kobiety jest świetne), ale i tak film mi się bardziej podobał niż część horrorów Włocha.

ocenił(a) film na 6
Malignus

Moja ocena dotyczy wersji autorskiej Maria Bavy (wydanej pod tytułem "Rabid Dogs"). Wersja "Kidnapped" ma zmienioną muzykę (chyba nawet na lepszą) i lekko rozbudowane zakończenie (sens w nim pozostał na szczęście ten sam). Dodatkowo napisy początkowe i końcowe są zmienione.

Warto jeszcze dodać, że mimo że film został nakręcony w 1974, na wydanie musiał czekać aż 23 lata (!), bo został zajęty przez włoski sąd po śmierci producenta, który zginął pod koniec produkcji. Miał premierę dopiero w 1997 roku w wersji "Kidnapped", która została lekko zmodyfikowana przez Lamberta Bavę i Alfreda Leone. Później wyszedł na DVD w obu wersjach.

użytkownik usunięty
Malignus

też mi się podobał. do reszty filmów Bavy nie ma co porównywać (trudno uwierzyc że ten sam gośc w tym samym czasie kręcił "Lisa and the Devil") i zdjecia są bardzo nieciekawe,ale zakończenie (!)miażdży.
taki wydawał się nieśmiały i bojaźliwy ten gośc,a wyszedł z nich wszystkich najlepiej i prawdopodobnie dostanie jeszcze dodatkową kupe kasy. ach,te włoskie perełki z lat 70ych ;)