Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193348
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

:O

ocenił(a) film na 5

Mnie nigdy nie ciekawił kaptan ameryka. Koleś z tarczą i gnatem ;| Najgorsza ze znanych postaci marvela. Poprostu nic specjalnego. Co do filmu na podstawie komiksu, to oczywiście Nowy Batman ( DK- pierwsza klasa), Incredible Hulk (fajna rola nortona i efekty) i Iron Man ( tylko pierwsza część). X-meni tacy sobie a Thor średniak. Kapitan nie przykuwa wgl mojej uwagi.

ocenił(a) film na 7
rusek125

Z tym kapitanem to masz racje. Może kiedyś ten niebieski kostium miał coś w sobie, bo dzisiaj nawet się nie chce patrzeć na niego XD. Z tego co wymieniłeś to kolejność u mnie jest taka Batman, Hulk, Thor ,Ironman, Xmeni i Cap. A.

SirDarthlord

zaowazyliscie kilka fajnych nawiazan? np: wystepuje tam ojciec iron mana zalozyciel firmy stark, a na koncu pojawia sie koles z xxx nawet pamietam w xxx 2 z ice cubem ze na koncu powiedzial ze teraz maja innego agnta o wiele lepszego i prosze nagle pojawia sie na koniec, pewnie ten agent to bedzie wlasnie america

ocenił(a) film na 7
klimek79

'''a na koncu pojawia sie koles z xxx nawet pamietam w xxx 2 z ice cubem ze na koncu powiedzial ze teraz maja innego agnta o wiele lepszego i prosze nagle pojawia sie na koniec, pewnie ten agent to bedzie wlasnie america'''
Nie czaje Cie:D Co to jest XXX i XXX 2 (chodzi i triple X czy ''cuśś'' :D Jeszcze raz to napisz powoli , każdy sie może pomylić . Pozdro

ocenił(a) film na 5
SirDarthlord

wpisz sobie w wyszukiwarkę filmów xXx 2 to będziesz wiedział :)

klimek79

Ty naprawdę tak myślisz czy (mam nadzieję) żartujesz ?

klimek79

tak zgadza się i będzie on partnerem Johna McClanea ( szklana pułapka) bo w końcu koleś grający w xXx i koleś w ostatniej scenie Kapitana Ameryki to nikt inny tylko... Zeus Carver ze Szklanej Pułapki III !! ;)

koza_2

Prawdopodobnie również ujawni się również jego moc i poprzednie wcielenie ( Mace Windu z GWIEZDNYCH WOJEN) jednak by osiągnąć odpowiednią FORMUŁĘ musi on przejść test z WĘŻAMI W SAMOLOCIE i przejść przez PARK JURAJSKI być może cofnie się do roku 1408 by WSKRZESIĆ w sobie MISTRZA. Wierze że On i reszta CHŁOPCÓW Z FERAJNY BEZ REGUŁ skopią tyłki złym kolesiom i rozwiążą każdą TAJEMNICZĄ ZBRODNIIĘ w nadchodzących AVENGERSACH :)

koza_2

Ładnie to ująłeś :)

John_Shepard

na końcu filmu pojawia sie Agent Augustus Eugene Gibbons z xXx, pamietam ze w czesci drugiej gibbons powiedzial ze maja o wiele lepszego agenta na oku wiec widze tu powiazanie, jesli ktos jest ograniczony i nie potrafi zrozumiec ze to i tak tylko film i wszystko mozliwe to jego problem.koza_2 jak widac ma problem znaczny a moze nawet nie ogladal wiec sie nie udzielaj.

ocenił(a) film na 7
klimek79

Mistrzu mieszasz i to bardzo . Chłopie jak by tak powiązać Wolverin'a z Piękną ( i Bestia ) to wyjdzie golarka do psotki z adamantium . Nie tędy droga Men xD

klimek79

Klimek doskonale zrozumiałem to że zauważyłeś tutaj powiązanie . Ale swoją wypowiedzią chciałem Ci tylko pokazać że zasadniczo wszędzie możesz doszukać się takich niedorzecznych powiązań. Tak jak kolega wyżej napisał ( Wolverine i piękna ..). Gibons z xXx to inna zupełnie postać niż widziany przez Ciebie na końcu Kapitana Ameryki - Nick Fury ( znajdziesz go też w Thorze i Iron Manie) ale faktycznie obie postacie grane przez tego samego aktora Samuela L. Jackson :) Chill Out :)

klimek79

Kuźwa to jest NICK FURY! A nie żaden judżin gibson z XXX... Człowieku, nie psuj mi tu klimatu :P.

ocenił(a) film na 5
Szymen

Nick Fury to Jules z Pulp Fiction ! „Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę”. Powtarzam to gówno od lat. Kto słyszał te słowa, za chwilę nie żył.

ocenił(a) film na 7
klimek79

No tak bo XXX jest z Marvela, padłem...