Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193340
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

Żenada 

użytkownik usunięty

Film o niczym i bezsensu , oglądając go miałem wrażenie że oglądam dwa złączone ze
sobą filmy z gatunków wojenny i SF, brakuje jeszcze efektu 3D który jest ostanio "hitem"
a bylby gniotem wszechczasów, to tyle w temacie.

ocenił(a) film na 6

...
przeciez to MARVEL... czego sie spodziewales?
Film jest fajny, dobrze poukladany, kostium Kapitana nie jest az tak przypalowy jak moznaby sie spodziewac (nie mowie o scenicznym uniformie :P), no i ponownie mamy film o superbohaterze, ktory przede wszystkim jest czlowiekiem - ze wszystkimi wadami, rozterkami i zasadami.
Wedlug mnie naprawde zgrabnie nakrecony. Nie ma zenady.

ocenił(a) film na 3
rafkulak

Moim zdaniem był fatalny. Jestem ogromną fanką ekranizacji marvelowskich komiksów, praktycznie każdy film oglądałam po kilka razy, dlatego jeszcze bardziej zawiodłam się na "Kapitanie Ameryce". Nie spodziewałam się wiele od niego, ponieważ samą postać Kapitana uważałam za pompatyczną, ale postanowiłam dać mu szansę. Fabuła nie trzymała się kupy, widać było, że ten film został zrobiony na siłę, wyłącznie pod Avengersów. "Kapitan Ameryka" to film przeciętny, przynajmniej w moich oczach. Może gdyby główny bohater był bardziej ludzki, to obejrzałabym go z większym zainteresowaniem. Dlatego tylko 3/10.