Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193340
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

...

ocenił(a) film na 3

Badziewie jakich mało. Byłam i przespałam połowe filmu. Nie mam bladego pojecia jak mozna w tak beznadziejny sposob połączyc tematyke drugiej wojny swiatowej z techniką wspoleczesną. Jedyny plus filmu? Przystojny aktor :)

ocenił(a) film na 8
protestsong

nie wiem czego sie spodziewałaś po filmie o superbohaterze...

protestsong

Tam nie ma "współczesnej techniki" tylko nawiązania do "szalonych geniuszy" obecnych w literaturze popularnej i komiksach z lat 30. i 40. oraz ich "szatańskich wynalazków" - nb. coś podobnego było też w "Sky kapitanie i świecie jutra". Ot takie high-tech w stylu retro :D

ocenił(a) film na 6
protestsong

Ja też się nudziłam przez większość filmu, mimo, że uwielbiam takie bajki o superbohaterach, jedynym ekscytującym momentem była scena, gdy główny bohater stał przez chwilę bez koszuli po przemianie. Za mało było trzymającej w napięciu akcji, więcej gadali niż działali. Nie można jednak powiedzieć, iż to słaby film, jakiś tam swój urok ma, ale na pewno jest gorszy od Green Lantern. Wydaje mi się się też, że Chris Evans grał byle jak, w ogóle mnie nie przekonał, ale to tylko moje subiektywne odczucie.

ocenił(a) film na 8
protestsong

Wow, nie, no dziewczyny nie opowiadajcie, że najlepszą zaletą filmu był Evans bez koszuli. :) Może samej akcji było mniej, niż można się było spodziewać, ale za to świetnie pokzana, co ukształtowało głównego bohatera. Kapitana na rewii na przykład (jeden z najlepszych wątków dla mnie) nie zamieniłabym za nic na sceny walki.
Green Lantern podobał mi się, ale w porównaniu z KA nie ma szans, szczególnie fabularnie. Kapitan ma też mocny finał, a końcówka GL jest trochę rozczarowująca.