Katastrofa!!!!propaganda amerykanska!!! nie dotarlam do konca bo byl taki nudny!!!no i skasowalam z dysku nie warto!! lubie x-mena , transformers jesli spodziewacie sie czegos w tym rodzaju to sie przeliczycie!!
"skasowałam z dysku" specjalistka. Na twoim miejscu odstawił bym psychotropy na tydzień i dopiero później obejrzał film w kinie, nie wersje cam z torenta.
Fani komiksów i Ci, którzy widzieli kilka poprzednich filmów ze stajni Marvela wiedzą czego się spodziewać. Więc jeżeli nie Twój klimat to polecam Czecześkie kino moralnego niepokoju a nie Hollywoodzkie produkcje, a film jak dla mnie całkiem niezły, choć na razie i tak Iron Man przewodzi jezeli chodzi o ekranizacje komiksów, no i fakt - zbyt dużo Red Bulla zmieszanego z Apapem.
zadna specjalistka madralo!!! film jest nudny i juz! to jest subiektywna ocena do ktorej kazdy ma prawo i dobrze ze go obejrzalam w domu i nie stracilam kasy a tak wogole to masz racje zeby go obejrzec i dotrwac do konca musialbym wziasc jakies prochy dzieki za rade moze skorzystam nastepnym razem
Masz prawo do własnej oceny, ale muszę przyznać rację dYDelfowi. Twoja ocena choć subiektywna jest niesprawiedliwa. Z prostego względu: na dzień dzisiejszy jedyna wersja dostępna na necie to co najwyżej TS. A to film ,w którym jednak dużą rolę odgrywają efekty specjalne. Wyobraź sobie co by było gdyby oglądać Avatara w taki sposób (przypadek ekstremalny). Twoja opinia nie powinna być brana pod uwagę gdyż na dobrą sprawę nie odebrałaś filmu w całości, wyłapałaś tylko o co chodziło w fabule i tyle. A jeżeli chodzi o amerykańską propagandę to w porównaniu z innymi filmami od Marvela jest ona tutaj zdecydowanie słabsza. I to jest wielki plus, bo sam Captain America był od zawsze amerykańską ikoną, więc nawet jakby ta propaganda się bardzo rzucała w oczy w tym jednym przypadku byłaby ona w pełni uzasadniona. Obejrzyj raz jeszcze jak będzie dostępna wersja blu-ray i wtedy film oceń, a tak to się nie wypowiadaj bo filmu nie widziałaś.
Propaganda amerykanska ? a czego innego spodziewałaś się po typku który zwie się Kapitan Ameryka i lata przebrany w strój w kolorach amerykańskiej flagi ? o_O logiczne było, że ten film będzie przepełniony patosem USA ponieważ Kapitan, można powiedzieć , że jest jednym z symbolów Stanów. nudny? hmm... ja tam się nie nudziłem, przez połowę filmu często bardzo zabawny, momentami ironiczny, a potem akcja, akcja akcja. Na pewno o niebo lepszy niż papka z robotami o nazwie Transformers ;)
Pozdrawiam !
w takim razie wole tak zwana papke w transformers fajna muzyka i na pewno "szybsza" akcja przez duze A i nieprzepelniona pompatycznymi, idealistycznymi, amerykanskimi bzdurami ktore wiadomo sa prawie w kazdym amerykanskim filmie ale co innego jakis maly akcent a nie kilkadziesiat minut takiej propagandy!
a ja sie z Toba zgadzam w 100%
lubie niektore filmy marvela ale Captain America do nich nie nalezy.. czerstwy film jak hulk czy punisher
Punisher czerstwy?
lol.
hulk zgadzam się, słaby.
jak dla mnie fajna muzyka w filmach praktycznie się nie zdarza ;) albo bardzo rzadko, ale to już niestety mój wyostrzony gust ;D
Zależy o , którym Hulku mówisz jeżeli o tego z 2003 to słaby , ale The Incredible Hulk to super film i Punisher też (najlepsze War Zone ) , a Kapitan był super :D
przez 30 minut jest gadanie, wprowadzany jest klimacik, a później to jest tylko akcja.... wybuchy fajerwerki, obieranie ziemniaków, i bomby skonstruowane z tych obranych ziemniaków. Jeśli nie obejrzałaś do końca to jak możesz KUR...cze oceniać film i go krytykować.... sorry ale to sie w pale nie mieści, nastawiłem sie na akcje i akcja była koniec, mnie sie podobał i uważam to za początek do avengersów wiec nie musi być wielkiej fabuły nie z tej ziemi, co do transformersów to jedyna godna uwagi jest część 1... reszta to jak już ładnie nazwane ..papka.... do zrzygania walk, aż człowiek sie nudzi tymi wybuchami -.-
whatever!!!! nudy pudy i juz nie chce mi sie ciagnac tej dyskusji prowadzacej donikad po proooooostu!!!!capitan ble!!
E tam bez przesady ;p Nie było aż tyle amerykańskiej propagany hihi Pierwsza połowa filmu była po prostu za bardzo bajkowa, o biednym frajerze który zrobi wszystko dla narodu i dobra świata itd. Ale ogólnie film o czyms a nie bezsensowna młócka dla niewyżytych nastolatków ;D Mi się podobał, taki powiew starych filmów o dobrych herosach i bad guyach xD
Po prostu dałaś piękne świadectwo, że nie powinnaś oglądać filmów o Universum Marvela, czy DC.
Oczywiście, że Amerykańska propaganda! A czego do jasnej cholery się spodziewałaś?
Przypominam, że postać kapitana Ameryki powstała w okresie II Wojny Światowej. Postać służyła szczególnie celom propagandowym! Symbolem Ameryki i wolności! Czego do jasnej cholery oczekiwałaś? Walki pomiędzy tysiącem super mocy? Widać, że nie masz bladego pojęcia co oglądasz! Film ma pokazać historię kapitana Ameryki i robi to k**wa doskonale! W tym momencie filmy o superbohaterach są tworzone dla fanów, a pisząc takie bzdury widać, że w moim skromnym mniemaniu nie masz prawa aby ten film tak ocenić! Nie jesteś fanem komiksów? Zgoda! Ale nie psuj statystyk filmowi, który na takie nie zasługuje! Coś takiego to zwyczajny trolling i hejterstwo mówięc językiem współczesnej młodzieży i nic nie usprawiedliwia twojego zdziecinniałego podejścia do sprawy! Nie wiem ile masz lat i gó**o mnie to obchodzi, ale wiedz, że po tym wpisie jesteś w moim wyobrażeniu zbyt niedojrzała NAWET dla Kapitana Ameryki, co świadczy, że skoro nie potrafisz odpowiednio podejść do takiego lekkiego filmu nie powinnaś mieć konta na stronie FIlmweb! Jesteś żałosna
"W tym momencie filmy o superbohaterach są tworzone dla fanów, a pisząc takie bzdury widać, że w moim skromnym mniemaniu nie masz prawa aby ten film tak ocenić! " Chyba się trochę zapędziłeś, zgadzam się z tym że w całości odbierze film tylko fan komiksów Marvela, tylko on zwróci uwagę choćby na początkowy styl tarczy Rogersa, inni tego nawet nie zauważą, ale to nie znaczy, że nie mają prawa oceniać filmu mimo, że nie są fanami komiksów. To się mija z celem, bo ten film ma także przedstawić postać Kapitana rzeszy ludzi, którzy do tej pory z nim nie mieli styczności. Co mnie wkurza to próba ocenienia filmu po niedokończonym seansie w bardzo kiepskiej jakości i tutaj się zgodzę, że jest to żałosne.
Rozumiem dlaczego to napisałeś i faktycznie mogę i ci przyznać po części rację, jednak właśnie aby móc obronić swoje zdanie przed takim kontrargumentem napisałem "w moim skromnym mniemaniu". To tylko moje subiektywne zdanie na temat tego użytkownika, który założył ten temat
PLIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie jestem fanka komiksu Marvela...... a musze byc aby ten film obejrzec ? ? ? co??? widze b. mocna kontrofensywe, ze strony obroncow kpt.amerika czy jako to tam zwał. ha ha ha ha . Uspokoje wszystkich piszac, że dziś poswiecilam czas i obejrzalam film do konca ( w kinie!! akurat nadarzyla sie ku temu okazja!), co nie zmienilo mojego zdania na jego temat! druga sprawa przypominam rowniez, ze to jest forum na ktorym kazdy moze sie wypowiedziec! na filmwebie nie ma chyba filmu, ktory mialby 100% pozytywnych opinii,a i tak wchodzac na ta strone i sprawdzajac jakis film za nim go obejrze tylko w jakims stopniu sugeruje sie opinia innych uzytkownikow, a i tak jak bede chciala to zobacze ten film nie zaleznie od tego czy znajdzie sie kilka osob ktory dany film, ze tak powiem zmieszja z blotem! troche dystansu chlopaki szczegolnie volpi ktory wyzwal mnie od gowniarzy ja Tobie w metryke nie zagladam, a pomysl w jakim swietle siebie stawiasz tak sie gotujac i oburzajac na jakis film!!! nie szkoda ci zdrowia !!???
Wiadomo, każdy ma prawo do własnego zdania. Ludzie zaglądają na forum poczytać opinię o filmach i wybrać coś dla siebie. Ale mimo wszystko chciałbym, żeby te opinię były od kinomanów, którzy filmy oglądają w kinie bądź w przyzwoitej jakości i warunkach w domu. I o to się głównie czepiam. Dla mnie opinia kogoś kto ogląda filmy nie do końca i w wersji camrip czy ts jest za przeproszeniem gówno warta.
nie wiem czy czytales moja wypowiedz ale obejrzalam ten film w kinie!!!! i zawsze lubie ogladac filmy w dobrej jakosci i najlepiej w kinie szczegolnie gdy sa to filmy z fajnymi efektami specjalnym chyba, ze ......nie do konca jestem przekonana do danego filmu.....tak jak bylo w tym przypadku niestety! Pozdrawiam wszystkich i ze swojej strony koncze ta zazarta dyskusje!
Czytaj ze zrozumieniem! Wszystkie moje wypowiedzi tyczyły się twojego pierwszego postu, a tam oceniałaś film w następujący sposób "nie dotarlam do konca bo byl taki nudny!!!no i skasowalam z dysku". Ja też pozdrawiam.
Pakujesz się w niezłe bagno wciąż pisząc sprzeczne wypowiedzi. Nie mogłaś mieć na dysku filmu dobrej jakości. Nie mogłaś mieć filmu na dysku legalnie, bo wersja na DVD jeszcze nie została oficjalnie wydana, a te klinówki ze stron do ściągania nie są dobrej jakości
Wybacz moją złość, ale to jedyne co mogłem napisać po ujrzeniu oceny 1/10. To po prostu psucie statystyk. Nawet oceniając całkowicie subiektywnie nie powinnaś tak ocenić tego filmu, ponieważ świadczy to tylko o tym, że wcale nie bierzesz pod uwagę wszystkich aspektów jakie powinno się brać przy ocenianiu filmu. Chociażby efekty specjalne! Jedynkę można wystawić The Room, ale jakiemuś innemu gniotowi, ale nie porządnie nakręconemu wysokobudżetowemu filmowi z naprawdę nie najgorszą obsadą! Tak jak napisałem takie podejście do sprawy świadczy moim zdaniem o niedojrzałości.
mi tam się podoba, da się oglądać(początek nudny bo jest przedstawione jak został kapitanem amerykom itd.)
Otóż nie drogi kolego! Nie zasługiwał i nie zasługuje! Nie będę powtarzał wszystkiego jeszcze raz! Przeczytaj chociaż moją wypowiedz i powiedz mi, że to co robisz to nie totalna ignorancja!
PLIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie jestem fanka komiksu Marvela...... a musze byc aby ten film obejrzec ?
żeby obejrzeć nie musisz ale żeby go zrozumieć to powinnaś to w dużej mierze film dla "określonego" odbiorcy
blagam !!! nie zalamuj mnie zrozumiec ??? tak rzeczywiscie na tym filmie trzeba sie naprawde koncentrowac, poruszyc wszystkie komorki taki ambitny i gleboki .......wiesz ja go obejrzalam ze zrozumieniem tylko wiesz co po prostu mi sie nie podobal ( mam prawo do swojego zdania) , ale czy Ty jestes w stanie to zrozumiec.....?
oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania ale filmy często są dla określonych odbiorców w tym przypadku fanów komiksów, ja np. mam kiepskie zdanie o M jak miłość :) ale nie będę go oceniał wiem że nie należę do grupy dla której został nakręcony,
a jeśli chodzi o kino ambitne i głębokie to też nie jest uniwersalne, ja np nie przepadam za filmami Tarantino a wszyscy wiemy że ma wielu fanów
ja nie mam telewizji wiec nie ogladam polskich serialow a w szczegolnosci M jak Milosc no chyba, ze cos mnie zainteresuje to sciagam sobie tak na przyklad bylo w przypadku Pitbulla, ktory bardzo mi sie podobal, ale wiem ze tez ma wielu przeciwnikow : ( co do Tarantino to ja go uwielbiam, ale zdaje sobie sprawe, ze niektore jego filmy moga byc ciezkie w odbiorze tak jak np. film Cztery pokoje : ) Pozdrawiam
Bo film o herosie który nazywa się Kapitan Ameryka, ubiera się w amerykańską flagę, z pewnością nie będzie wypełniony "propagandą amerykańską"....
Film był niezły. Nie ma co oczekiwać po z góry założonej propagandzie Amerykanów, trollu ;)
1/10 żaden film nie powinien mieć takiej oceny, Osobiście oczekiwałem czegoś więcej Fabuła była w porządku kilka nie potrzebnych scen typu zapijanie smutków przez kapitana przede wszystkim wolałbym żeby niszczył on 1 bazę i to konkretnie a nie 1 000 000 po 3 sekundy co więcej soundtrack był średni kreacje postaci szczerze mówiąc kijowe nie mówię tu o kostiumie kapitana ale o czerwonej czaszce maska wyglądała plastikowo zaś mundury były idealne aktorstwo dobre i tyle z mojej strony.
dominikaa79 co do twojej wypowiedzi napiszę krótko nie masz racji a jak ci się film nie podobał to nie oglądaj i nie niszcz mu opinie w sieci koniec tematu.
podobne mam odczucie. film kiepski i przewidywalny, ciekawy byl tylko do momentu gdy chłopina przeszedł metamorfozę. Potem takie łubu dubu dla amatorów gatunku - film raczej dla maniaków komiksów, lub po prostu po cięzkim dniu chce coś obejrzeć , a ten film nie daje nic domyslenia. pzdr jak dla mnie 4/10
Nie rozumie jak mozna wyłączyc film przed czasem oglądąłem rózne gnioty ale zawsze oglądałem do konca,analizowałem oceniałem,ten film napewno nie przypadnie do gustu dziewczyną czy ludzią starszym to normalna rzecz,będa nim zafascynowane dzieciaki i ludzie którzy słyszeli o Kapitanie Ameryce wczesniej .Ja daje 8/10 bo podobał mi się .Przestancie z tymi przewidywaniami bo mnie to juz słabi a co nie byłby przewidywalny jakby kapitan umarł,koncowka była dla ciebie przewidywalna taa napewno,a moze to ze zwalczył zło ? ludu to normalne,a jak adiman chcesz film który daje do myslenia to se poszukaj jest ich mnóstwo a co ma ci dac Kapitan Ameryka do myslenia no ręce opadają.
Oglądałem wczoraj i daje 5/10 średniawy film mam nadzieje, ze przejdzie jakaś metamorfozę w the avangers bo jeśli dalej kapitan bedzie tak ciotowaty to film dużo straci. Film na poziomie spider-mena, według mnie tak samo źle dobrany aktor tu i tu w komiksach/bajkach to były rozsądne postacie a nie jakiś fajfus po metamorfozie dalej jest fajfusem tylko inaczej wygląda. I te dialogi płytkie i do przewidzenia.