Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193340
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

5/10

ocenił(a) film na 5

Fabułe, akcje, efekty...wrzucili do maszynki do mięsa i zmielili i tak właśnie powstało coś takiego :). Włączam film oglądam i stwierdzam, że po włączeniu tego filmu i od razu wrzuceniu na 120 min filmu zaoszczędziła bym 2h :)

kaska_87

"Włączam film oglądam i stwierdzam, że po włączeniu tego filmu i od razu wrzuceniu na 120 min filmu zaoszczędziła bym 2h :)" Jakież to było odkrywcze! Wręcz uwielbiam opinię fanów takich "arcydzieł" kinematografii, jak Zmierzch, czy Avatar. A co do samego filmu to twierdzę, że nie był zły, naprawdę. Pierwsza połowa była genialna, druga już za to...Heil Hydra, chyba nie trzeba nic więcej dodawać.

ocenił(a) film na 5
selina_kyle

Każdy ma prawo swoją opinię wyrazić

użytkownik usunięty
selina_kyle

Jedyne co w tym filmie się wyróżnia in plus to kostium Capa, surowe wykonanie, praktyczny. Naprawdę nie wiedziałem, że można taką wieśniarską postać przedstawić w tak gustowny sposób. Wielka szkoda, że kostiumu nie użyją w Avengers, wolą dać jakieś pastelowe obcisłe badziewie...

ocenił(a) film na 7

"się wyróżnia in plus to kostium Capa, surowe wykonanie, praktyczny. Naprawdę nie wiedziałem, że można taką wieśniarską postać przedstawić w tak gustowny sposób."

Mi też przypadł do gustu uniform Capa.Strój gustowny,dość realistyczny design.

"Wielka szkoda, że kostiumu nie użyją w Avengers, wolą dać jakieś pastelowe obcisłe badziewie..."

Mi też po samych trailerach kombinezon Capa średnio się spodobał...Może do premiery jakoś go cyfrowo poprawią? OBY! Ale rozumiem twórców,że nie wykorzystali projektu kostiumu z "Captaina".Był świetny,ale jak twórcy wytłumaczyliby w filmie,że od lat 40-tych nie potrafiono wymyślić nic nowego dla Pana Flagi?

użytkownik usunięty
kibic

"Był świetny,ale jak twórcy wytłumaczyliby w filmie,że od lat 40-tych nie potrafiono wymyślić nic nowego dla Pana Flagi?"

Ten kostium jest tak zajebisty, że nie musieliby się tłumaczyć a tak na poważnie to rozważałem tę kwestię. Mógłby dalej być w tym kostiumie bo jest praktyczny i wygląda jak żołnierz a w wersji z Avengers bliżej mu do figurki a nawet do tego kostiumu, który zakładał jak był maskotką armii. Złotym środkiem by było jakby dali inny kostium, ale zrobiony w podobny sposób co ten z CA:TFA

ocenił(a) film na 1
selina_kyle

czemu na nią najeżdżasz?! Uważasz się za lepszą, bo dałaś dyche Amadeuszowi czy Clockwork Orange? co za tendencyjne myślenie. Każdy ma prawo do swojego zdania, a tym bardziej gustu i nie trzeba od razu wykazywać się sarkazmem ;| Dżisas, troche więcej tolerancyjności! aa, też uważam, że film do bani

ocenił(a) film na 2
Baby_Black27

Racja! Film totalnie do bani, w ogóle mi się nie podobał.
No może na samym początku byłam ciekawa przemiany tego cherlaka w super umięśnionego kapitana a to co się dzieje po tym zabiegu to jakaś porażka. Nudna, nuda i jeszcze raz nuda. Nie polecam!!

ocenił(a) film na 4
kaska_87

Zdecydowanie najgorszy z serii. Niestety jednak musiał sie on pojawić aby wyjaśnić kilka kwestii w Avengers. I nie chodzi bynajmniej jedynie o geneze Kapitana.