Z całym sercem 10/10, gdyby była taka możliwość, dałbym i 11. Film wspaniały, bez niedociągnięć, pełen niesamowitych i niespodziewanych zwrotów akcji i efektów specjalnych od których aż uszy stają dęba ! Wątek miłosny, jakże wzruszający - niby klasyka a jednak poruszył mnie do łez.. no i co najważniejsze - efekt 3D , który jest zrobiony doskonale w każdym calu ! Serdecznie polecam wszystkim fanom mocnych wrażeń, szczególnie z zamiłowaniem do romansów, historii, horroru, science-fiction, śmiechu i frajdy.
3D Lepsze było w reklamach przed filmem, dla testu w kilku scenach zdjąłem okulary i co widzę, zero efektu rozmazania. Jakie zwroty akcji? Gdzie w którym miejscu, no może zdziwiłem się jak Red Skull się rozpuścił ale żeby to był zwrot akcji, film tak naprawdę opowiedział niewiele i o zgrozo to niewiele mi się służyło.
Serdecznie odradzam fanom romansów, historii (Boże ty to widzisz i nie grzmisz), science-fiction, śmiechu i frajdy.
(Na marginesie należy dodać, że rola Tomy Lee Jonesa jest całkiem fajna i sprawia, że dałem filmowi o jedną gwiazdkę wyżej)
nie zgadzam się zupełnie, ten film to prawdziwy kunszt wśród filmów, a odpowiedź tak niezgodna z prawdą świadczy o niezrozumieniu jakże głębokiego przesłania bądź ignorancji .
A ja się zastanawiam, czy ty drogi kolego, jaja sobie robisz, czy tak na poważnie.
Jakby to było napisane o powiedzmy Mrocznym Rycerzu to może by pasowało. Ten film to jedna wielka pomyłka. Antagonista jest mdły do bólu i to aż dziwota Hugo tak kaszani, muzyka nijaka, efekty specjalne jakoś nie porywające (ale tutaj na plus nie tak wkurzające jak np w transsformerach), fabuła prosta jak budowa cepa, jest zły i trzeba mu wkopać. Przesłanie tego filmu jest wpieprzaj popcorn i pij cole, ew bądź dobry dla ludzi i nie zabijaj nazistów bo lubisz a dla tego, że są źli.
Wyszedłem z kina mocno rozczarowany, to już Thor który sam w sobie nie był arcydziełem w porównaniu z kapitanem jest całkiem przyzwoitym filmem.
zgadzam sie moim kolegą! film zasługuje na na 10! ale skoro pierwsze co zrobiłem po wróceniu z seansu to ocenienie tego gniota na 1 musi mi dać do myślenia, żebym następnym razem nie brał się za trudne filmy ani za produkcje osadzone w głębokich przemyśleniach jak np. w rewelacyjnym filmie Piotra Gulczasa Gulczynskiego pt: ' Gulczas a jak myslisz;. Musze nadrobić wiedze o kunszcie aktorskim i brać się w końcu za porządne gatunki jak. Sci-Fi, Fantasy i życiowe dramaty z nutką muzyki z takimi aktorkami jak Majli Sajrus, Selena Gomez, Justin Bieber.