Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193328
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

Według mnie Kapitan powinien wyglądać bardziej jak super bohater a nie jak żołnierz ( chociaż nim był ) ponieważ właśnie o to chodzi w komiksach i ich ekranizacjach żeby strój był wmiare podobny do tego z komiksu, ponieważ nie ubiorą np. Spider mana w dres żeby w nim latał :P. Brakuje troche też tego ( dłuższy czas zastanawiełem się jak to nazwać ) pokazania że steve tak na prewde jest ,, Super bohaterem", no bo po prostu tego nie odczuwałem. Ale żeby już tego tematu nie przeciągać kostium był znośny lecz wolałbym orginalny. Red skull miał po prostu
super wygląd lecz bardziej wydaje mi się że troche nie przypomina czaszki oraz dobry aktor do tego lecz mało tu mówią ,,konkretnie" o całej hydrze. O buckim mało wiemy i nie miał on charakteru w filmie wiernego kompana kapitana lecz przyjaciela.Podobało mi się wykorzystanie postaci howarda starka w filmie choć myślałem, ale tylko czasami, że z niego też zrobią jakiegoś bohatera wielkiego wojennego ale na szczęście ( jak dla kogo) nie. Moja ocena to 6/10 ponieważ film był dobry ale mogli troche bardziej wykorzystać potencjał filmu

ocenił(a) film na 6
IronMovies

Wypisz wymaluj, moja opinia:) Identyczne odczucia, pochwały i niedosyt. Dla niektórych faktycznie może zabrzmieć śmiesznie, ale lepszy strój znacznie nacieszyłby oko, bo sam Evans w roli był przyzwoity. Takie szkolne 3+/4-.

ocenił(a) film na 6
Robson_77

Staram się w wielu filmach po prostu pisać swoją opinie i tyle ;)