Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193340
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

Jestem strasznie ciekawy jakie mini scenki po napisach zaoferuje nam Marvel w tej produkcji. Kiedyś czytałem wypowiedź reżysera, że po filmie Niesamowity Hulk w którejś produkcji przed planowanym The Avengers wraz z Nickiem Furym pojawią się na parę sekund wszyscy bohaterowie i będą rozmawiać z ostatnim Mścicielem, może to będzie Captain America ? Bo w komiksie on został znaleziony w bryle lodu przez Avengersów (zresztą w Hulku 2008 w usuniętej scenie można go zobaczyć w śniegu)

Hey_Hi_Hello

Gdzie ta usunięta scena jest do obejrzenia? na Youtube?
I o co dokładnie chodzi z tą sceną ze wszystkimi bohaterami. Że w jakimś filmie po Hulku?

Mowiacy_do_reki

Ta scena to alternatywny opening
http://www.youtube.com/watch?v=N5ObJ3luFrY&feature=related
a to artykuł w którym reżyser Hulka to potwierdza
http://www.slashfilm.com/captain-america-found-in-the-incredible-hulk-deleted-sc ene/

a ta scena ze wszystkimi bohaterami to nie wiadomo czy tak będzie to było tak rzucone przez kogoś z Marvela

Hey_Hi_Hello

Dzięki za info, no znalazłem to na youtube i było tam jeszcze kilka innych ciekawostek, też z innych filmów, ale w Hulku było też pokazane moment z uderzeniem pioruna, który miał być wywołany spadaniem Thora, nawet coś tam na tym niebie widać, poza tym w Spider-Manie odniesienie do Punishera, swoją drogą po czym to poznali, ale gdzieś czytałem, że w którymś Spider-Manie jest strasznie dużo odniesień do innych bohaterów, no to wiadomo: na pewno Flash Thompson, ale reszty za nic nie znajdę. W Iron Manie 2 jest tarcza Capitana America, a scenka po filmie z młotem Thora. Kto coś jeszcze wie?

Mowiacy_do_reki

W pierwszej części Iron Mana również pojawia się Tarcza Capa oraz Nick Fury( po napisach końcowych).

Mowiacy_do_reki

Czyżby w nowym Spider-Manie pojawił się jakiś wątek dotyczący nowego Punishera? Wow, chciałbym wiedzieć coś więcej... A co do smaczków w filmach Marvela, to w Incredible Hulk aby stworzyć doskonalszego Blonsky'ego wykorzystano to samo serum co do stworzenia Red Sculla i Kapitana Ameryki, jak również sprzęt militarny wyprodukowany przez Stark Industries....

ocenił(a) film na 4
Mowiacy_do_reki

W Incredible Hulk z 2008 tuż przed napisami jest scena, kiedy Tony Stark rozmawia z ojcem Betty, że znowu powołują dawną drużynę. Chodzi oczywiście o Avengers.

ocenił(a) film na 8
Hey_Hi_Hello

normalnie ubóstwiam jak są jakieś nawiązania ;]

ocenił(a) film na 8
kefirhero

w Cap'ie chyba największym nawiązaniem będzie ojciec Starka

kefirhero

Ja bym chętnie zobaczył gościnny występ Thora walczącego po stronie nazistów.