Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193340
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

Ja stawiam, że będzie ;p

ocenił(a) film na 8
BigDadddy

A widziałeś Thora by tak mówić :P Ja byłem wczoraj na pokazie przedpremierowym i powiem że MIAZGA! Oby tylko Capitan utrzymał poziom Thora. Jak go utrzymam to gwarantuję wam kolejną porcję świetnej zabawy dla fanów

Mr_Anderson

Ja sądze, że będzie lepszy....

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

Ja myslę ze bedzie lepszy, bo Thor wydaje mi sie byc mocno sredni

ocenił(a) film na 5
BigDadddy

Jestem przekonany że będzie lepszy. Byłem i widziałem więc niech sie nikt nie obraża aleten film ma wady np. jak dlamnie nie zachowano proporcji między fabułą a akcją a propo tempo akcji jest tak szybkie że naprawde idzie sie zgubić w tym wszystkim a wątek miłosny poprowadzony tak drętwo( dosłownie w jednej chwili od niechęci do miłości) i oczywiście przemiana thora od dupka do przywódcy, mogło to być trudne rozumiem ( w świecie "akcja naj") ale i tak niedokonica sie udało. Cóż i tak sobie nagrabiłem u fanów thora więc teraz zalety (by sie odkupić) oczywiście wspaniale zagrał hopkins, monumentalizm asgardu, loki i tyle. Dlatego pokłADAM WIELKIE NADZIEJE w kapitanie że uratuje honor marvela

DarkKinG

CZyli według ciebie film o THORze zhańbił MARVELa?

ocenił(a) film na 5
howlet

cóż mógłby być lepszy

howlet

jak biedny "Thor" mógł tu jeszcze cokolwiek zhańbić skoro w tej materii już dawno po grzybach, że się tak wyrażę... mam na myśli to cudo "Elektra" (z 2005) ...

ocenił(a) film na 8
BigDadddy

Po zwiastunie stwierdzam ze na 100 bedzie lepszy

ocenił(a) film na 7
bobas1989

zwiastun...jeżeli po nim możesz to stwierdzić, to jesteś współodpowiedzialny za tworzenie filmu...

ocenił(a) film na 8
BigDadddy

Thor był fajny, ale tyłka nie urywa dlatego ja też uważam że będzie lepszy mam nadzieje, że nawet lepszy od Ironmana

funny_bunny

Moim zdaniem CaptainA. będzie na poziomie Thora, i innych tego typu sredniaków(Hulk,IM) od marvela,ale nie bedzie poniżający jak np:Blade3 czy GhostR. Na pewno honor marvela uratuje X-men FC. i bedzie to 3znośny film od nich( jakx-meny od B.S) . swoja droga największe me nadzieje w Green Lantern'ie od konkurencyjnego DC Comics ;] ,który zapowiada się lepiej od Thora i Kapitana ;p

ocenił(a) film na 7
hudylobo

Patrząc na zwiastuny GL, to wygląda to na chałę bez dobrej fabuły.
Nie wiem czy dorówna Thorowi, bo w filmie o II WŚ żeby swastyk nie było, to nawet w First Class (lepszy od Thora) były pokazywane, a film ten nie był głównie o II WŚ lecz kryzysie kubańskim w 1962.

BigDadddy

ciężko wyczuć to nie kiełbasa, ale tak z moich osobistych odczuć "Thor" jako film wypadł najgorzej z dotychczasowych produkcji z pod znaku Marvela, na ile został zekranizowany komiks nie wiem, nie znam sie komiksu nie widziałem.

Jedynie po zdjęciach z filmu ( tutaj na FW), widać ze kostiumowcy sie nie popisali, strój na zdjęciach wygląda jak by był wykonany z tandetnych materiałów, jak w filmach klasy B ;], przy X-Men czy Ironman, jakościowo kiepsko to wygląda, no może poza tarczą w sumie najważniejszy atrybut i pewnie dlatego ją dopieścili żeby uwagę przyciągała;]

ocenił(a) film na 7
BigDadddy

Najlepszy z "tego typu produkcji" w tym roku będzie "zielona latarnia" :).

tomciog18

To się dopiero okaże. Przed nami jeszcze dwa filmy na podstawie komiksów (Marvel, DC), dwa już za nami. Moim zdaniem na razie pierwsze miejsce zajmuje X-Men Pierwsza Klasa, drugi jest Thor.