Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193355
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

Byłem dziś na nim w kinie, warto zobaczyć go w 3D

Poszedłem na niego z ciekawości, chciałem zobaczyć jak wygląda film 3D.

Generalnie rzadko chodzę do kina, wybrałem ten film na chybił w trafił, i się nie zawiodłem
film naprawdę fajny.

PawelK

a w związku z tym mam pytanie czy film nadaje się dla 10-latka? bo mój młodszy brat bardzo chciałby to obejrzeć bo natknął się na zwiastun i ciągnie mnie do kina.są jakieś sceny erotyczne, ewentualnie brutalne "rozwałki"?:) z góry dzięki za odpowiedź

ocenił(a) film na 6
ejdza

Nie ma scen erotycznych, zbyt brutalny też nie jest. Oczywiście zabijają się, ale nie widać krwi, nie ma flaków, uciętych kończyn... Sądzę, że można śmiało zabrać 10 latka.

ocenił(a) film na 9
Kung_Fu_Master

Jeśli chodzi ci o sex to go tutaj niema, główny bohater całował się z jedną ze swoich współpracownic ale scen łóżkowych nie ma. Jest za to mordobicie w barze oraz pojedynek z SS-manem, jest dużo strzelania wszak akcja dzieje się podczas "II Wojny Światowej" . Nie polecił bym tego filmu 10 latkowi choć nie powinna mu się stać krzywda, ale 12 lub 13 latek może być.

P.S Żeby było jasne nie mam dzieci więc nie jestem "autorytetem", ale z autopsji jako że sam byłem nie tak dawno temu dzieckiem, mogę powiedzieć że "chłopcy" lubią takie filmy;-)

ocenił(a) film na 6
PawelK

Spoiler.

Całował się nawet z dwiema współpracownicami. To już może spaczyć młody umysł dziecka. :)

ocenił(a) film na 6
Kung_Fu_Master

No to nie widziałeś filmu..A scena ze śmigłowcem?

ocenił(a) film na 6
PawelK

ja też dzisiaj byłam ale efekty mnie nie "wcisnęły" w fotel :)

ocenił(a) film na 8
patka_p00

Ale były całkiem przyzwoite. Wcale nie gorsze od Green Lantern, a przecież tamte miały być takie świetne. Ogólnie film wizualnie bardzo przyjemny dla oka, aktorstwo na poziomie, sporo humoru. Od dzisiaj jedna z moich ulubionych adaptacji komiksowych.

ocenił(a) film na 6
milkaway

jeżeli chodzi o humor to postać Howarda Starka była bardzo fajna, nie oceniam tego filmu źle bo naprawdę dobrze się go oglądało :)

ocenił(a) film na 8
patka_p00

Też podobała mi się postać Howarda Starka. Był nawet podobny to Roberta Downeya Jr. ;)

Rewia z tancerkami i Kapitanem okładającym Hitlera była przekomiczna.

ocenił(a) film na 6
milkaway

tak ;) a później coś takiego
- wiesz co robisz?
- tak, znokautowałem Hitlera 20 razy :P

ocenił(a) film na 7
PawelK

Scen erotycznych nie ma.
Co do scen brutalnych... Najbrutalniejsza wydawała mi się scena, w której żołnierz Hydry zostaje zmasakrowany przez śmigło.

ocenił(a) film na 8
kingman1

O tak, i ta krwawa smuga na niebe. ;) Swoją drogą ich broń też jest dosyć mroczna - kompletnie unicestwia za jednym pociągnięciem spustu.