Właśnie z seansu wróciłem (oczywiście w 3D bo wyboru nie było) i zastanawia mnie jak można robić z widza idiotę ?
Gdzie w tym filmie było 3D ??? Wystające napisy to nie film 3d!!!!!!!
Ściągałem chyba z 10 razy okulary podczas seansu, żeby upewnić się czy w ogóle jestem na seansie 3D za który zapłaciłem 27zł!! Jedyne co było rozmyte to NAPISY!!!!!!
Firma STEREO-D która robiła konwersje tego filmu odwaliła chyba największą kichę jaką w życiu widziałem. Za co oni kasę wzięli !?!?! Film miał 0 głębi, 0 elementów 'wystających' z ekranu, a obraz był CIEMNY i rozmyty obraz podczas szybszych ujęć!! Paranoja jakaś!!!
Byłem na wielu seansach 3D ale żądać 27zł i nazywać 'Kapitana' filmem trójwymiarowym to już totalne nadużycie!
Nigdy więcej konwertowanych pseudo-trójwymiarowych filmów!!!
Żeby było ciekawiej to jeszcze czekałem 5 min na trailer Avengers, który był oczywiście w ... 2D :/
ps. Nawet miła pani której oddawałem okularki stwierdziła że efektu 3D w tym filmie żadnego nie było w sumie i nawet nie zauważyła by że trailer Avengers nie był w 3D gdyby nie brak rozmytych napisów :/
Efekt 3D najlepiej dostrzec podczas jednego ujęcia - momentu w którym Zola wchodzi do jakiegoś tam pomieszczenia i z lewej strony widać zbliżenie kranu. Ot całe 3D.
Gdyby nie napisy, to można by się obejść bez okularów. 50% filmu obejrzałem bez okularów i nic nie straciłem, a i obraz był jaśniejszy. ;)
Zakładałem je jedynie, gdy:
- były ujęcia w 3D, żeby pokazać głębię np. tłumu ludzi... która w efekcie była i tak jak w 2D ;P
- nie radziłem sobie zbytnio z tłumaczeniem dialogów, a tekst był zbył rozstrzelony... i tu ciekawostka - napisy również miejscami były w 2D lub nieznacznie przesunięte względem siebie
- zapomniałem się, a okulary były na nosie ;P
Kiedy samolot leciał było 3D, kiedy bohater biegł zaraz po staniu się superżołnierzem, kiedy Red skull użył tego sześcianu, kiedy Red skull zabijał ludzi tym sześcianem i jeszcze podczas akcji, gdy Captain uratował swojego przyjaciela. Uhm i kiedy robili to przedstawienie z tymi dziewczynami na cześć kapitana.
Ja pamiętam dwie sceny jak rzucał tarczą, dwa razy wbiło mnie w fotel bo myślałem, że leci prosto na mnie:-)
Też pamiętam i miałam identyczną reakcję. :) Moim zdaniem i efekty były całkiem udane i głębia też była. Na tle innych tegorocznych produkcji 3D Kapitan prezentuje się bardzo dobrze.
Wolne żarty. Cały film ma być w 3D, a nie 2 czy 3 sceny. Konwersje nic nie dają. Scenografia musi być zaprojektowana pod 3D, film musi być lepiej oświetlony, inaczej zmontowany itd. Skok na kasę i tyle!
d_kazmierczak zgadzam się z tobą też wtedy gdy tarczą odbił od ściany i tarcza tak centralnie na mnie leciała aż się przestraszyłem :pp
Tez miałem takie wrażenie ze gdy założyłem okulary to obraz był za bardzo za ściemniony ...
Zgadzam się. 90% tego filmu była płaska jak deska. Przy większości scen można było spokojnie okulary ściągnąć, bo przynajmniej więcej się zobaczyło (jaśniejszy obraz). Strata kasy!
Teraz do kina idę tylko na 'real 3d' :P
http://realorfake3d.com/
jak 27 zl to drogo za kino :) w Heliosie na karte IkeaFamilly jest za 18 zl 3D a 14 zl normalne filmy caly tydzien :)
a kto ci kaze chodzic do cinemacity :) nie wiem gdzie mieszkasz ale skoro masz tam cinemacity to helios czy multikino tez powinien byc :)
ps
wlasnie wrocilem z seansu w heliosie i hmm cos z tym 3d bylo nie tak jak na innych filmach lecz nie bylo tak zle :)
Zdziwiłbyś się w ilu miastach nie ma Heliosa :/
Multikino jest do bani :/
3D w tym filmie to jakaś porażka :/
Ty sam jesteś jak porażka na pewno nigdy nie widziałeś filmu w 3D , jak nie widziałeś to się lepiej nie wypowiadaj ;f
z takiego o to powodu nie poszedlem na 3D gdyz wiedzialem ze to jakis nie wypal i od razu wolalem sie nie meczyc i wybralem narmalnie,standardowo i po staremu 2D.
Film i tak kiepski.
To masz szczęście. W moim mieście ani w Cinema City ani w Multikinie nie ma możliwości obejrzenia tego w 2D, dlatego też się na to nie wybiorę. :S