Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193340
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

Heil Hydra

ocenił(a) film na 7

Gdy usłyszałem "Heil Hydra" nie wytrzymałem a raczej nieczęsto śmieszy mnie coś na ekranie ;)

masti92

Mnie równierz to rozbawiło (czyt. DOBIŁO)

masti92

No a co cię w tym tak rozbawiło jeśli można wiedzieć?

ocenił(a) film na 7
Anakin_Skywalker

Bez obrazy, ale twoje życie musi być bardzo smutne jeśli nie zauważyłeś w tym nic śmiesznego ;)

masti92

No może i tak, ale wytłumacz mi co cię w tym rozbawiło bo o to pytałem.

ocenił(a) film na 7
Anakin_Skywalker

Zastanawiam się czy się czy nie karmie przypadkiem trolla ale to i tak ostatnia odpowiedź. Widzisz byli kiedyś źli panowie (i panie też) którzy uwierzyli w głupotę innego złego głupola, od tego czasu pozdrawiali się oddając cześć jego nazwisku "Heil Hitler". Przez całe lata od tamtych wydarzeń całe masy matołów popuszczają na wspomnienie tego pozdrowienia, na swoich wydumanych wiecach i potajemnych spotkaniach przyzywają tego żywego trupa. Tymczasem tu mamy grupę naukowców quasinazistów którzy z równie wielką powagą wykrzykują Heil Hydra, na tle historycznych wydarzeń to zdanie jest po prostu zabawne, tym bardziej że atakuje z zaskoczenia.

ocenił(a) film na 7
Anakin_Skywalker

Przenikanie się ogromnej ludzkiej krzywdy z komiksową rzeczywistością superbohaterów, spłycanie zbrodni przy pomocy oficera z czerwoną czaszką na miejscu głowy, podsumowane pozdrowieniem Heil Hydra.

ocenił(a) film na 10
masti92

Tylko, że oni pozdrawiali się słowami Heil Hydra bo wierzyli w Hydrę, nie w Hitlera? Uważali, że Hydra zostanie, gdy Hitlera już dawno nie będzie? To nie tak, że wszyscy naziści się pozdrawiali w ten sposób...

ocenił(a) film na 7
Stevena

Oczywiście że nie, ja w 100% łapie tę konwencję, ale rozśmieszyło mnie to głównie przez atak z zaskoczenia. To jest po prostu tak głupie że aż śmieszne, ale komiksy zazwyczaj nie powinny być zbyt poważne.

ocenił(a) film na 10
masti92

A, tu się zgodzę ;)