Nie wiem czy wiecie ale w odcinku X men Ewolucja Magneto wspomina czasy obozu...:
http://www.youtube.com/watch?v=s90ubJVR7-c&feature=fvst
a w X Men TAS Logan wspomina misję z Kapitanem :
http://www.youtube.com/watch?v=b15EtA0oOpM&feature=related
miło by było gdyby cokolwiek wspomnieli o tym w filmie,choćby w "after credits"
fox nie che pozwolić na nawiązania do ff i x-men (szkoda)marvel chciał aby w "fantastycznej czwórce 2" miała być scenka z spider-manem, ale z winy fox'a tego nie było .
ale mamy już sporo nawiązań :
-Howard Stark
-Nick Fury
ale masz racie wiele razy cap i wolverine pracowali z sobą podczas II wojny
A i w Spidermanie jeśli ktoś oglądał TAS wie,że był Cap i Red Skull oraz jakże bajeczna ekipa Ameryki 5 wspaniałych:
http://www.youtube.com/watch?v=_psf3gepafY
wydawnictwo Dark Horse wydalo komiks Superman vs Alien, wiec moze i w nowym supermanie powinni dac jakies nawiazanie co ? hehehe
ja pierniczę ty dajesz jakieś rzeczy z kosmosu
co ma Superman do nich, co ty pieprzysz?
Ja mam komiks Batman vs. Predator - uważam, że w Batman Dark Knigh Rises powinno być do tego nawiązanie... :p
Przecież prawda jest taka że połowa komiksów z uniwersum marvela ma ze sobą powiązania. W jednym komiksie (czy jak ktoś w bajkach oglądał) Widział że wystąpiło np. 5 bohaterów z różnych komiksów, a jak np. te grupy były anty hulk etc. ? Z różnych komiksów nagle w 1. Kiedyś widziałęm drzewko wszystkich postaci marvela wyszło że z 90% było bezpośrednio bądź pośrednio powiązanych ze sobą : )
Nie chodzi mi o powiązania komiksów bo tam każdy spotyka każdego nawet jeśli dzielą ich setki lat
Chodzi mi o film...
To sobie trochę poczytaj o tym filmie na filmwebie i nie będziesz wyskakiwał z takimi pomysłami. Równie dobrze mógłby poza nimi spotkać Thora, który walczy po stronie nazistów, albo Namora z Atlantydy. Ewentualnie Draculę, czy Apocalypse'a, którzy też istnieli w tamtych czasach. Albo od razu Cable'a i Bishop'a, którzy cofnęli się w czasie. Nie licząc wymienionych mutantów to w sumie by przeszło xP
W Hulku nie był Fury tylko Tony Stark. W Iron Manie był Nick Fury, w Iron Manie 2 była tarcza Kapitana Ameryki i młot Thora, a w Thorze będzie znów Nick Fury oraz Hawkeye, który wystąpi też w Avengers jako członek drużyny. Z kolei w Kapitanie Ameryce ma być ojciec Starka, Howard, oraz właśnie Fury. O innych nawiązaniach nie wiem. Osobiście nie wierzę w pogłoski, jakoby w Hulku był spadający na Ziemię Thor - kompletna bzdura i niedorzeczność.
W Hulku z Nortonem był Nick Furry, chociaż nie występował tam paszczą. Jak na początku leciały napisy to na ekranie widocznego laptop'a migały szkice koncepcyjne konstruktorów tych hammerów z działkami dźwiękowymi, którymi wojsko napażało Hulka przed tym jak Blonsky wyskoczył na niego po zażyciu odtworzonego serum super żołnierza. Na jednej z zeskanowanych kartek na ekranie tego komputera poza logiem organizacji SHIELD widać podpis "Nick Furry". Tak jakby osobiście zatwierdzał sprzedaż tej technologii Rossowi w celu zlikwidowania zagrożenia jakie stanowił Hulk. To było takie bardzo subtelne nawiązanie.