Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193340
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

Chodzi mi przede wszystkim o Howarda Starka. Nie wiem czy dobrze myślę no ale w filmie
mamy rok 1941-42. Howard Stark wygląda na mniej więcej 25 latka. W filmie "Iron Man 2"
jeśli się nie mylę Tony Stark mówi, że zbliżają się jego 23 urodziny. W takim razie jeśli w
filmie jest np. rok 2010 to Tony musiałby się urodzić w 1987 roku. Jego ojciec miałby wtedy
o 45 lat więcej. Wychodzi więc na to, że Howard Stark zrobił sobie synka mając 69 lat..
Pytam się WTF??!!

Mogę się oczywiście mylić więc proszę o podzielenie się waszymi opiniami na ten temat.

ocenił(a) film na 9
mikute

słuchaj no bo Howard miał prostate ale wymyslil lek na nia i dopiero na starosc zrobil sobie dziecko.
swoja droga to jak w Iron Man-ie 2 mial obchodcic 23 urodziny to dosc "staro" wygladal, mniejsza o to fajne nawiazanie do Stark-ów i jeszcze lepsza zapowiedz na maj 2012. Zaczynam odliczac.....

merfi1986

Wiem właśnie kiedy pisałem o tych 23 urodzinach nie byłem do końca przekonany no bo jak już napisałeś nie wygląda na tak młodego. Dlatego też napisałem, że mogę się mylić. Tak czy siak, nawet gdyby Tony obchodził 33 urodziny to jego ojciec był za stary. Nawiązanie do Starków faktycznie fajne i czekam na Avengersów.

ocenił(a) film na 6
mikute

Zaciekawił mnie Twój temat, więc postanowiłem trochę poszperać. Nie za bardzo udało mi się coś znaleźć na temat daty urodzin Tony'ego Starka więc postanowiłem ponownie obejrzeć film Iron Man 2. Jeżeli chodzi o imprezę urodzinową, to nic nie było wspominane, które to są urodziny - oglądałem jednak z lektorem i mógł zagłuszyć tę kwestię. Jednak na podstawie pewnych danych, muszę stwierdzić, że Tony Stark urodził się pod koniec lat 60' - moim zdaniem to rok 67'-68'. Ponieważ film, który pozostawił po sobie Howard Stark, a skierowany do swojego syna został nakręcony w roku 1973 (co można zobaczyć na klapsie rozpoczynającym scenę), a kręcący się wokół stołu Stark Jr. wygląda na 5cio - 6cio latka, można wywnioskować właśnie taką datę jego narodzin. Naciągając trochę stwierdzeniem, że w Captian America Howard Stark ma zaledwie 20 lat, można by powiedzieć że w wieku ok 45 - 50 lat został ojcem.

Cała ta teoria jest wielce naciągana, ale nie możemy zapominać, że jest to film Sci-Fi. Jednak dla osób, którym takie 'niedociągnięcia' sprawiają, że krew się w żyłach burzy (między innymi ja jestem jednym z nich), takie wytłumaczenie jest jedynym możliwym, które może załagodzić nieco objawy.