Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193348
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

Ode mnie 8

ocenił(a) film na 8

Nie zawiodłem się, czekałem na film z niecierpliwością jak na każdy film Marvela. Zakończenie mnie dosłownie rozwaliło - nigdy bym na takie nie wpadł, wielki wielki plus -chyba najlepsze i najsmutniejsze jakby nie patrzeć zakończenie serie Marvela, wczułem się w film, a zwłaszcza we wspomnianą końcówkę. No i to co do tej pory po napisach w filmach Marvela się pojawiało w Kapitanie Ameryce sięgnęło już zenitu i czekam na kulminacyjny The Avengers :)

użytkownik usunięty
ufo254

Zakończenia można było się takiego spodziewać na początku jak wyłowiono wrak z tarczą Capitana w XXI wieku to wiadomo było,że końcówka też będzie w naszych czasach jako rozwinięcie do The Avengers,albo Capitan America 2,bo nie wiem co będzie pierwsze.

ocenił(a) film na 8

Pierwsi będą The Avengers - w maju przyszłego roku. Sequel CA ma być w 2014 r. i podobnież wcale nie musi się dziać w dniu obecnym. Chodzą słuchy, że scenariusz może dotyczyć wydarzeń z okresu po tym jak Steve został Kapitanem, a przed ostatnią potyczką z Red Skullem i dotyczyć starć z innymi wrogami.
Z jednej strony byłoby dobrze, bo uwielbiam w tym filmie stylistykę lat '40,ale z kolei wiedząć jak to sie wszystko skończy dla Rogersa...

użytkownik usunięty
milkaway

ja bym wolał akcję w dzisiejszych czasach szkoda,że w The Avengers nie będzie naszego pajączka najlepszego bohatera Marvela

ocenił(a) film na 8

PawelG1 dobrze mówisz że początek był a naszych czasach i końcówka też będzie ale chodziło mi o to że nie spodziewałem się że po prostu zostanie on zahibernowany w tych lodach... W The Avengers będzie Kapitan Ameryka, Thor, Iron Man i Hulk. Niestety właśnie szkoda że braknie Spidermana. Ominąłem kogoś? W obsadzie jest jakaś Czarna Wdowa. Któż to?

użytkownik usunięty
ufo254

Też za bardzo nie wiem,bo nie czytałem komiksów,a The Avengers znam z filmów animowanych.

ufo254

Rosyjska agentka organizacji SHIELD, wystąpiła przecież w Iron Man 2. W drużynie jest jeszcze Hawkeye, który też jest agentem SHIELD i jest łucznikiem. Gra go Jeremy Renner i wystąpił na 3 min w Thorze ;)

ocenił(a) film na 8
John_Shepard

Dzięki za odpowiedź i faktycznie jakoś specjalnie nie zwróciłem uwagi na te ich "epizody" w Thorze i Iron Manie 2. No i wystąpi jeszcze Loki ;)

użytkownik usunięty
ufo254

Loki był dobrze zagrany podobał mi się aktor będzie w The Avengers zwiastun wymiata szkoda,że nie mogliby dać go na gwiazdkę,a tak to trzeba czekać do maja

użytkownik usunięty
John_Shepard

Hawkeye pamiętam to nie ten co występował w tym pierwszym serialu animowanym o Iron Manie

Nie wiem czy występował, ale wygląda tak:
http://www.toplessrobot.com/300px-Hawkeye_005cov.jpg
http://gfx1.fdb.pl/hzv52l

użytkownik usunięty
John_Shepard

tak to on występował dzięki