Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193348
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

Jakim cudem Stark w Iron Man miał tarcze kapitana

robass1994

Pewnie dlatego że w filmie Kapitan Ameryka oglądamy ojca ? dziadka ? Toniego Starka (iron mana) który stworzył tarczę dla rogersa i po tym jak zaginął tarcza trafiła do twórcy a potem po prostu jako pamiątka gdzieś na strychu czy w piwnicy pewnie wylądowała :P poza tym bodajże rogers pojechał iron manowi w avengers że jego ojciec to był kimś (czy tam bohaterem) itp :)

ocenił(a) film na 5
Chris89_2

ale wydaje mi się że Kapitan zatonął razem z tarczą

ocenił(a) film na 7
robass1994

To chyba nie widziałeś filmu do końca.

ocenił(a) film na 6
Jagshiemash

Gdzie? Co ? Kiedy? (jak już jakiś użytkownik tak wspomniał) W której to części Iron Mana była pokazana ta tarcza, bo sobie nie przypominam? (Dawno nie oglądałem filmu)

ocenił(a) film na 7
IronHulk12

W drugiej części możemy zobaczyć tę tarczę.W scenie,gdy Stark majstruje przy rurze,przychodzi do niego Coulson aby się pożegnać,znajduje tarczę,pyta: "Co to tu robi?",po czym Tony prosi go aby pomógł mu położyć ową tarczę pod rurę ;)

ocenił(a) film na 6
kibic

Ok, lecz to nie była oryginalna tarcza Kapitana Ameryki tylko jakiś jakby to powiedzieć "prototyp" lub "wzór".
Zresztą było widać, jak Agent Coulson podawał ją Tony'emu.

ocenił(a) film na 7
IronHulk12

Pewnie jest tak jak mówisz,Ta tarcza z Iron Man 2 to jest jakiś prototyp czy coś w ten deseń.Ale zapewne o tę tarczę chodziło założycielowi tematu.

ocenił(a) film na 6
kibic

Może i masz rację. Bo na górze zwróciłem uwagę na post robass1994 "ale wydaje mi się że Kapitan zatonął razem z tarczą" i dlatego wydawało mi się że chodzi im o prawdziwą.