PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219796}

Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 192923
6,2 58 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

1. No właśnie. Nie bardzo rozumiem skąd na Ziemi wziął się Tesseract. Z tego co pamiętam w pierwszej części Thora tesseract jest w Azgardzie. Potem Odyn odsyła Thora na Ziemię i mamy czasy współczesne. No, ale tesseract jest już na ziemi (Był już przed II Wojną Światową). Mógłby mi to ktoś wytłumaczyć?

2. Czy myślicie, że broń stworzone przez Hydrę (pistolety, karabiny strzelające tymi niebieskimi laserami) zabijała, czy może wysyłała gdzieś w otchłanie wszechświata? :)

3. Na końcu Red Skull ma przed oczami kosmos, a chwilę później tak jakby pochłania go podobne do tego z Thora przejście. Czy myślicie, że tak jak wyżej mogło go to przenieść gdzieś na drugi koniec kosmosu? :)

michalman

3 Red Skull też mi się wydaje że go teleportowało gdzieś w kosmos
2 raczej zabijali
1 azgartd miał za sobą wiele wojen poza tym mogli zostawić ten artefakt zeby obronił on zienie poza tym azgard uważał ludzi za mało inteligentnych i zacofanych i temu myślał że nie będą umieli z tego artefaktu korzystali

wort801

Może źle sformułowałem pierwsze pytanie. Dziwi mnie, że skoro tesseract jest na ziemi od co najmniej 2 wojny światowej to jakim cudem jest jednocześnie w Azgardzie (Kiedy Odyn wysłał Thora na Ziemie to Tesseract był przecież w Azgardzie)?

michalman

nie było w tym czasie

ocenił(a) film na 3
michalman

Film, to wg mnie jedno wielkie gó.wno, ale (niestety, bo to znaczy że oglądnąłem ten gniot) znam odpowiedź na pytanie nr 3.

Otóż w trochę lepszym (lecz niewiele) filmie The Avengers. po napisach końcowych (którym z kolei należy się pochwała, bo są bardzo estetycznie zrobione, co sprawiło że oglądnąłem je do końca) pojawia się Red Skull jako imperator tych absurdalnie humanoidalnych, niedorobionych robotów, które tak nieporadnie "atakowały" Ziemię, że zostały odparte przez wesołą ferajnę chłopaków spod gruszy.

Tak więc w następnej - pożal się Odynie - części tego chłamu można się spodziewać powrotu naszego Indianina.

Howgh.

ocenił(a) film na 7
impactor

Po napisach avengers byl red skull? Co wachales?
To byl Thanos
podobno red skull teraz ma byc w Captain 2 jako alexander pierce

ocenił(a) film na 3
luquepl

Ha. Nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje.

Za wikipedią "Thanos was born on Saturn's moon Titan..."
Ale głupie te komiksy xD

ocenił(a) film na 5
impactor

"Ale głupie te komiksy xD" -już wiem skąd taka niska ocena

ocenił(a) film na 5
Ghostface_22

z twojej strony

ocenił(a) film na 3
Ghostface_22

Nope. Gównianość tego filmu jest niezależna od ignorancji twórców komiksu.

ocenił(a) film na 8
luquepl

po czym wnioskujesz że aleksander pierce ma być red skullem? ;p

ocenił(a) film na 7
wolverine11

http://www.comicbookmovie.com/fansites/HulkstaTheatre/news/?a=88995

ocenił(a) film na 7
michalman

1. Tesseract nie był w Asgardzie. Był na Ziemi od średniowiecza (nie wiem, skąd tam się wziął). Jak oglądałeś Thora, być może pomyliło Ci się z tą skrzynką Jotunów, co Loki raz jej użył, żeby zamrozić Heimdalla, ale to dwa zupełnie różne przedmioty :)

2. Ciężko powiedzieć. Ale sądzę, że nawet gdyby wysyłała w kosmos, to szanse przeżycia i tak byłyby równe zeru.

3. Tutaj pewności nie mam, choć pomyślałam o czym podobnym ;)